Annons

Han behåller sitt innehav i miljardnoteringen

Svensken Mathias Ackermand, är en av Next Games första investerare.
Svensken Mathias Ackermand, är en av Next Games första investerare.
Finska Next Games får ett börsvärde på cirka 1,3 miljarder kronor vid noteringen. Beskedet är jackpot för Mathias Ackermand, en av bolagets första investerare, som lovar att inte sälja sina andelar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Börsaktuella Next Games, med vd Teemu Huuhtanen, står bland annat bakom spelet ”The Walking Dead: No Man’s Land”. Tidigare under fredagsmorgonen kunde Di Digital rapportera att mobilspelbolaget får ett börsvärde på cirka 1,3 miljarder kronor vid noteringen på First North i Finland senare i år.

Beskedet är goda nyheter för de Sverigebekanta investerarna Mathias Ackermand (NTL) och Jari Ovaskainen som var tidiga att investera i bolaget.

”Jari var först ut. Jag kom in i andra investeringsrundan 2014”, säger Mathias Ackermand.

Ackermand utsågs av Di Digital i fjol till en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare. Han har bland annat investerat i bolag som Fishbrain, Freespee och Fast Travel Games.

Läs mer: Spelutvecklare upp 5 miljarder på börsen senaste året 

Jari Ovaskainen har utsetts till Finlands främsta affärsängel.

Exakt hur stor hans andel är i Next Games (NTL) vill Mathias Ackermand inte säga. Men han avser behålla sina aktier även efter noteringen.

”Jag ska sitta kvar som ägare. Det är en bra investering och det är inte lätt hitta bra mobilspelbolag. Next Games har ett bra team, Teemu Huuhtanen är en outstanding vd och man har en bra spelportfölj. Man har uppnått alla mål, varav vinst inte var ett”, säger Mathias Ackermand.

Next Games startades 2013 av personer som bland annat jobbat på Angry Birds-bolaget Rovio. Det snabbväxande bolaget har idag ett 70-tal anställda i Helsingfors och är främst känt för spelet ”The Walking Dead: No Man’s Land” som lanserades i oktober 2015. Bolaget omsatte 94 Mkr det året, men redovisade samtidigt en förlust på 64 Mkr.

Bolaget utvecklar egna spel med fokus på starka franchises. Majoriteten av spelen är gratis att spela, och The Walking Dead: No Man’s Land var det mest nedladdade inom segmentet i App Store i USA vid lanseringen. Bolagets kundbas är huvudsakligen i Nordamerika och Europa.

Läs mer: Next Games teckningskurs klar – värderas till 1,3 miljarder

Börsintroduktionen för Next Games är tänkt att se bolaget fylla på sin kassa med cirka 290 miljoner kronor (30 miljoner euro) i nyemitterade aktier. De nya aktierna kommer att säljas till institutionella investerare både i Finland och utomlands, bolagets anställda och privata individer och företag i Finland.

Next Games låter Danske Bank stå ensamt ansvariga för processen med att börsnotera aktierna.

Next Games har fått teckningsförbindelser från svenska Swedbank Robur Fonder, Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company, Varma Mutual Pension Insurance Company, AMC Networks Ventures samt vissa fonder som förvaltas av VISIO Varainhoito och OP Fund Management Company.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies