Annons

Han handplockas till Apples utvecklarkonferens

19-årige David Fant är en av 350 unga utvecklare som bjudits in till Apples utvecklarkonferens.
19-årige David Fant är en av 350 unga utvecklare som bjudits in till Apples utvecklarkonferens. Foto: Privat.
Apples utvecklarkonferens i San Francisco är ett event som utvecklare världen över vill åka till. Nu har 19-årige David Fant fått chansen efter att ha blivit handplockad av teknikjätten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apples globala utvecklarkonferens i San Francisco, WWDC, drar årligen tusentals besökare. Trycket är så pass stort att Apple lottar ut vilka som får möjligheten att köpa en biljett. I fjol fick 5 000 personer chansen och lika många väntas komma till konferensen i år.

Utöver de 5 000 som får köpa en biljett bjuder Apple in 350 unga utvecklare som ansöker om ett stipendium. 19-årige David Fant är en av utvecklarna som har handplockats av teknikjätten.

”Dels är det den stora presentationen och dagen efter är det workshops där man får testa det nya. Det blir riktigt coolt”, säger David Fant.

David Fant började göra appar som 13-åring. Den senaste är Just Football, en app som ska göra det roligare att spela fotboll spontant. Appen har nyligen lanserats på App store och var anledningen till att David Fant fick ett stipendium till WWDC.

”Vi vill göra det enklare att spela fotboll spontant, hitta nya människor att spela med och mäta sin egen och lagets prestation”, säger David Fant.

Apples globala utvecklarkonferens börjar den 13 juni.

Läs även: Här är Apples nya, lilla Iphone

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies