Annons
En av lastbilarna med Doug Derwins "resist"-kampanj.

Han lägger 20 miljoner på att Musk ska dumpa Trump

Två av tre svenskar läser inte säkerhetsavtalen till appar SPONSRAT AV Visma

Forza Footballs vd Patrik Arnesson, dess stjärnprogrammerare Aleksei Magusev och Tobias Öd, känd från Tayyab Shabab-fallet, som driver ärendet i Migrationsdomstolen.

Forza Football tar strid – överklagar Migrationsverkets beslut om utvisad ”topprogrammerare”

Uber tvingas lämna London

En av Apples butiker i Tyskland.

Grönt ljus för Apple-butik i Stockholm

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Han lägger 20 miljoner på att Musk ska dumpa Trump

En av lastbilarna med Doug Derwins "resist"-kampanj.
En av lastbilarna med Doug Derwins "resist"-kampanj. Foto: Paul Kinney Productions
Riskkapitalisten Doug Derwin gör allt i sin makt för att Elon Musk ska klippa banden med Donald Trump. Han är beredd att lägga 2 miljoner dollar på sin ”dumpa Trump”-kampanj.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Doug Derwin har lyckats skrapa ihop en liten förmögenhet genom smarta investeringar och bestämde sig för att köpa en Tesla-bil i samband med att Donald Trump vann presidentvalet i USA. Men efter att ha blivit uppmärksammad på Tesla-vd:n Elon Musks inblandning i olika kommitéer tillsammans med den nyvalda presidenten ändrade han sig. 

Läs även: Elon Musk i möte med Donald Trump 

Han avbokade sin Tesla och började istället spendera bilpengarna på ett nytt projekt: Att få Elon Musk att dumpa Trump. Enligt Bloomberg började det med att Doug Derwin skänkte 150 000 dollar till välgörenhetsorganisationen ”American Civil Liberties Union”. Men det räckte inte. 

Bloomberg skriver också att Doug Derwin dessutom är den hemliga backaren bakom plakat som är placerade i närheten av Teslas huvudkontor och fabrik i Silicon Valley med budskapet: “Elon: Please dump Trump.” I måndags lanserade han även en hemsida ,“www.elondumptrump.com“, där han visar upp upprörda Tesla-ägare, klistermärken med “Elon: Dump Trump” och t-shirtar tryckta med budskapet ”Resist”.

Men Doug Derwin har djupare fickor än så. Han har sedan starten även lagt 500 000 dollar, motsvarande 4,5 miljoner kronor, på medieutrymme för sin kampanj. Det inkluderar reklamplatser i New York Times, Washington Post och San Francisco Chronicle som är planerade att publiceras den 23 april.

”Det värsta som kan hända är att jag förlorar en del pengar och kanske gör mig till en offentligt idiot”, säger han till Bloomberg. 

”Men för mig känns det rätt att motarbeta Trump på det sätt som jag kan.”

Elon Musk har länge arbetat för klimatfrågan vilket står i rak kontrast till vad Donald Trump har uttryckt offentligt. Därav även den kritik som har vänts mot att Elon Musk har besökt Trump Tower för att diskutera olika ämnen med USA:s nya president.

Elon Musk har tidigare uppgett att han tycker det är en bättre strategi att medverka bland Trumps rådgivare, eftersom han då kan ge en annan syn på olika frågor. 

Samtidigt är Tesla-vd:n världens mest beundrade techchef, enligt en omröstning bland 700 grundare av olika startups. Tesla Motors grundare kammade hem förstaplatsen för andra året i rad. 

Läs även: Elon Musk är den mest beundrade startup-grundaren 

Men Doug Derwin tror att Elon Musk bara förlorar i anseende om han fortsätter att samtala med Trump.

”Om Elon Musk avgår från rådet och talar ut mot vad Trump gör, då avblåser jag kampanjen” säger han till Bloomberg. 

Doug Derwin lovar samtidigt att donera 1 miljon dollar till en välgörenhetsorganisation som Elon Musk själv får välja. Villkoret är att Elon Musk sätter på sig en”Resist”-keps och twittrar att han är oense med Donald Trump när det gäller presidentens politik kring klimatförändringar. 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post