Annons

Han ska ansvara för Norrskens investeringar

Erik Engellau-Nilsson är vd för Norrsken och även ansvarig för stiftelsens investeringar.
Erik Engellau-Nilsson är vd för Norrsken och även ansvarig för stiftelsens investeringar. Foto: Jesper Frisk
Klarna-avhopparen Erik Engellau-Nilsson har nu börjat rollen som vd på Niklas Adalberths Norrsken Foundation. Förutom det operativa arbetet ska han även ansvara för techinvesteringarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Norrsken Foundation (NTL) är Klarna-grundaren Niklas Adalberth nystartade stiftelse för att stötta techbolag med målet att göra världen bättre. Hittills har stiftelsen investerat i bemanningstjänsten Just Arrived (NTL), integrationsappen Welcome App (NTL) och senast i matsvinnsappen Karma (NTL).

I och med att Norrsken nu även öppnar sin företagshub i centrala Stockholm har Niklas Adalberth (NTL) anställt sin gamla universitetskompis och före detta medarbetare Erik Engellau-Nilsson till vd-posten för Norrsken.

Läs även: Klarna-höjdare hoppar av – går till Norrsken 

Erik Engellau-Nilsson (NTL) har under många år arbetat bredvid Niklas Adalberth som marknads- och kommunikationsansvarig på Klarna. Han var även personen som ansvarade för lanseringen av bolaget i USA.

”Jag jobbade med marknadsdelen och Niklas på sälj så vi jobbade väldigt tätt ihop. Man kan säga att vi har sett det bästa och sämsta hos varandra”, säger Erik Engellau-Nilsson.

Läs även: Nu öppnar Norrsken dörrarna för startupbolagen

Nu kan Di Digital avslöja att Erik Engellau-Nilsson inte enbart kommer att vara ansvarig för det operativa på Norrsken utan även för investeringarna som stiftelsen gör i techbolag.

”Jag kommer att ytterst ansvara för investeringarna som Norrsken gör men inte på egen hand. Vi kommer att ha ett investeringsteam som kommer att driva detta. Just nu är vi inne i rekryteringsfasen för det teamet”, säger han till Di Digital.

Många av de startupgrundare som investerar en del av sin förmögenhet i andra startupbolag väljer att själva ha en aktiv roll inom investeringsverksamheten. Klarnagrundaren Niklas Adalberth har dock valt en annan väg och kommer att koncentrera sig på att utveckla relationer med Norrskens externa investerare. Det är dock ännu oklart om man ska organisera investeringsverksamheten som en fond eller ett investeringsbolag.

Läs även: Klarna-grundaren bygger välgörenhetshub i centrala Stockholm

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen i den nordiska techsektorn. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer