Annons

Han tar över som vd på Charge Amps

Fundedbymes förre chef Pontus Frohde (t.h.) tar över som vd för laddbolaget Charge Amps efter medgrundaren Charlotte Eisner (t.v.) Foto: Charge Amps.
Fundedbymes förre chef Pontus Frohde (t.h.) tar över som vd för laddbolaget Charge Amps efter medgrundaren Charlotte Eisner (t.v.) Foto: Charge Amps.
Fundedbymes förre chef Pontus Frohde tar över som vd för laddbolaget Charge Amps. Nuvarande vd, bolagets medgrundare Charlotte Eisner blir kvar som ansvarig för den framtida affärsutvecklingen med elbilstillverkare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vid månadsskiftet tar Pontus Frohde över som vd på det snabbväxande laddbolaget Charge Amps. Han har en bakgrund som chef på crowdfundingsajten Fundedbyme (NTL) och har tidigare jobbat på Pan Vision och Microsoft.

”Vi har följt Pontus under en längre tid och hans goda ledarskapsförmåga och breda erfarenhet inom både it, hårdvaruproduktion och finans gör att han känns mycket väl lämpad för uppdraget att fortsätta Charge Amps starka tillväxtresa”, säger Boel Swartling, ordförande Charge Amps (NTL), i ett uttalande.

Pontus Frohde är mycket entusiastisk.

”För första gången i min karriär kommer jag att arbeta med produkter som faktiskt har möjlighet att förändra världen på riktigt och detta på en marknad som kommer att explodera under de kommande åren”, säger han i ett uttalande.

Läs mer: Här är Tesla-utmanarens nya bil

Pontus Frohde efterträder vd och medgrundare Charlotte Eisner. Hon blir kvar i bolagets styrelse och får en ny roll som ansvarig för affärsutveckling och försäljning.

”Det här är jättegoda nyheter för Charge Amps och för branschen”, säger Charlotte Eisner till Di Digital.

Hon menar att vd-bytet ger henne den tid hon behöver för de hemliga framtidsprojekt som ”ska skapa svallvågor om några år”.

”Vid sidan av vår nuvarande verksamhet utvecklar vi laddteknik för biltillverkare på tre kontinenter just nu. De projekten är så stora och komplexa att de kräver all min uppmärksamhet. Och då är det jättebra att en erfaren person som Pontus tar över ansvaret för den dagliga verksamheten”, säger hon.

Charge Amps utvecklar smarta och säkra laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Bolaget har både utveckling och tillverkning i Sverige, men marknadsför sina produkter i 28 länder. De senaste tre åren har bolaget i stort sett dubblat sin omsättning varje år, utan att gå med förlust.

Under 2015, det senaste året med offentliga siffror, uppgick omsättningen till 10,5 miljoner konor.

Läs mer: Charge Amps tävlade i Di Startup Tour

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen i den nordiska techsektorn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer