Annons

Han tar över Swedbank Roburs superfond

Henrik Nyblom tar över Swedbank Robur Ny Teknik.
Henrik Nyblom tar över Swedbank Robur Ny Teknik.
Det har gått fem månader sedan stjärnförvaltarna Erik Sprinchorn och Carl Armfelt övergav superfonden Swedbank Robur Ny Teknik. Nu står det klart vem som tar över.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i november i fjol som stjärnförvaltarna Erik Sprinchorn och Carl Armfelt övergav  Swedbank Roburs fond Ny Teknik. Den hade då imponerat med många år av rekordartad avkastning. Fonden var även en viktig storägare i svenska spelutvecklare och teknikbolag överlag.

Läs mer: Stjärnförvaltarna lämnar Swedbank – startar hemligt projekt 

I februari stod det klart att Erik Sprinchorn och Carl Armfelt startat TIN Fonder. 

”Norden är ett innovationskluster men trots det har ingen bank eller annan finansiell institution varit en samlingspunkt för innovativa bolag. Vi vill ta på oss den ledartröjan, hjälpa de här bolagen till börsen och få bolagen att stanna i Norden”, sa Carl Armfelt då.

Läs mer: Förvaltarstjärnorna avslöjar sitt nya projekt: ”Vill ta på oss den ledartröjan” 

Nu aviserar Swedbank Robur att de har rekryterat aktieförvaltaren Henrik Nyblom för att förvalta Ny Teknik-fonden. Samtidigt står det klart att Marcus Rylander ska ansvara för Swedbank Robur Småbolagsfond Norden. 

Henrik Nyblom kommer närmast från Capeview Capital där han ansvarade för nordiska investeringar och investeringar i den europeiska TMT-sektorn. Sammantaget har Henrik arbetat som förvaltare och analytiker i London sedan år 2000, bland annat för Schroder Investment Management.

Marcus Rylander har under de senaste nio åren arbetat på Handelsbanken Fonder som Nordenförvaltare. Marcus har också många års erfarenhet inom Corporate Finance, både från Handelsbanken och Swedbank.

Henrik Nyblom börjar sin nya roll på Swedbank Robur den 2 maj 2019, och Marcus Rylander tillträder den 1 augusti 2019.

Swedbank Robur Ny Teknik steg med 52 procent 2015, 25 procent 2016, 32 procent 2017 och 3 procent i fjol. Hittills i år har den stigit med 18 procent, enligt fondutvärderaren Morningstar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer