Annons

Handelsfond investerar i Airinum

Airinums grundare i bolagets egenutvecklade andningsmask.
Airinums grundare i bolagets egenutvecklade andningsmask.
Andningsmaskföretaget Airinum tar in nytt kapital från bland annat Ryska Posten-grundaren Daniel Pilotti och fonden DHS Venture Partners.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det Stockholmsbaserade ansiktsmaskbolaget Airinum tar in 3 miljoner kronor i nytt riskkapital. Investerare är en grupp affärsänglar kopplade till Handelshögskolan i Stockholm och grundaren av Ryska Posten, Daniel Pilotti.

Airinums andningsmasker fick stor uppmärksamhet i samband med en Kickstarterkampanj i vintras. På en månad gjordes förbeställningar på 1 400 masker från 50 länder.

”Vi är väldigt nöjda med att backas upp av ett så starkt nätverk av affärsänglar som DHS Venture Partners och Daniel Pilotti”, säger Alexander Hjertström, grundare och vd för Airinum och med ett förflutet på Rocket internet.

Läs mer: Näringslivsprofiler startar exklusiv Handelsfond

Pengarna ska främst gå till produktion, marknadsföring och produktutveckling. Bolaget siktar framför allt på kunder i storstäder i Asien, men även i Europa och i USA där luftföroreningar är ett hälsoproblem. Airinum har tidigare fått innovationslån från Almi och startkapital från företagsinkubatorn Sting. 

Läs mer: Åtta nya bolag får pengar av Sting

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer