Annons

Handelshögskolan skapar entreprenörer med techprofilerna

Näringslivsprofilerna Fredrik Hjelm och Josefine Landgård ska hjälpa studenter på Handelshögskolan i Stockholm att bli skickligare entreprenörer i ett nytt utbildningsprogram.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Handelshögskolans företagsinkubator SSE Business Lab startar nu programmet ”Ideate”, med fokus på entreprenörskap och startups. Programmet ska bland annat fungera som en plattform där studenterna får möjlighet att knyta kontakter inom näringslivet. Upplägget liknar investmentbolaget Antlers program där deltagarna går in utan affärsidé för att sedan skapa bolag tillsammans.

Med hjälp av Voi-grundaren Fredrik Hjelm och Josefine Landgård, grundare till nätläkartjänsten Kry, ska utbildningen bidra till att fler studenter bildar egna företag.

”För mig är det en stor ära att få bidra till denna stora satsning. Det var en självklarhet att tacka ja när frågan kom och förhoppningsvis kan min entreprenörskapserfarenhet, inte minst från Voi, bidra med lärdomar kring hur man bygger tillväxtbolag”, kommenterar Fredrik Hjelm i ett pressmeddelande.

Även Acne Studios styrelseordförande Mikael Schiller och Sanna Westman, investeringschef på Creandum, ska förmedla erfarenheter och kunskap till programmets deltagare. 

”Vi vet redan vilken enorm drivkraft och kompetens som finns bland studenterna på Handelshögskolan. Nu ger vi dem rätt verktyg och förutsättningar för att kunna starta morgondagens hållbara startups”, meddelar Handelshögskolans rektor Lars Strannegård. 

Utbildningen löper över tio veckor och studenterna söker in individuellt, men tanken är att de lämnar i grupper kring en affärsidé som löser en eller flera ”globala utmaningar”.  

SSE Business Lab har tidigare agerat språngbräda för bolag som till exempel Klarna och Voi.  

Ansökningen är öppen för Handelshögskolans studenter och stänger den 24 november. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer