Annons

Hans analysbolag tar in 9 miljoner

It-säkerhetsbolaget Foreseetis grundare och vd Joakim Nydrén tar in nytt kapital.
It-säkerhetsbolaget Foreseetis grundare och vd Joakim Nydrén tar in nytt kapital. Foto: Pressbild.
Stockholmsbolaget Foreseeti tar in 9 miljoner kronor av Yubico-investeraren Simon Josefsson och Accedo-vd:n Michael Lantz. Bolaget ska nu ta sitt it-säkerhetsverktyg ut på marknaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Foreseeti (NTL) grundades 2014 och har under hösten 2016 lanserat sitt it-säkerhetsverktyg Securicad. Bolagets mjukvara hjälper inte företag med brandväggar, anti-virus eller andra produkter som ofta förknippas med it-säkerhet. I stället har bolaget tagit fram ett analysverktyg som visar var it-arkitekturen är sårbar för eventuella hackarattacker och hur bolagen ska stärka upp säkerheten.

”Det finns supermånga verktyg som hjälper företag att övervaka och skydda mot attacker. Det vi gör är att säga vad företagskunderna ska lägga sina pengar på, med andra ord var man är mer eller mindre sårbar och vilken åtgärd som kommer att ge bäst effekt”, säger Joakim Nydrén, vd och medgrundare av Foreseeti.

Läs även: Yubico nobbar riskkapitalet – gör miljonvinst i Silicon Valley 

Nu tar Foreseeti in 9 miljoner av Michael Lantz, vd för appbolaget Accedo, Simon Josefsson, tidig investerare i it-säkerhetsbolaget Yubico samt Stings fond Propel Capital III, och innovationsbolaget Innoenergy. 

”Nu ska vi skala upp vår business. Vi har inte gjort någon direkt marknadsföring för vår produkt utan vi har kört lite under radarn. Nu ska vi ut bredare på marknaden”, säger Joakim Nydrén.

Foreseeti, vars intäkter kommer från prenumerationstjänsten av verktyget, har sedan lanseringen i höstas ett antal kunder däribland elnätsbolaget Ellevio och statliga SBAB.

Läs även: Industrifonden säljer Accedo-innehav för 100 miljoner 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer