Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Hans Red Flag tar in 15 miljoner – ska dämpa ångesten för egenföretagare

Mikael Pawlo är grundare av Mr Green och egenanställningsbolaget Red Flag.
Mikael Pawlo är grundare av Mr Green och egenanställningsbolaget Red Flag. Foto: Joey Abrait.
Mr Green-grundarens bolag för egenanställda lanserar en automatiserad bokföringstjänst. Nu tar Red Flag in ytterligare 15 Mkr. ”Vårt mål är att skapa en miljon nya företag”, säger Mikael Pawlo.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Marknaden för egenanställningar växer och då även bolagen som tillgodoser den nya formen av anställda med tjänster. Ett sådant bolag är Red Flag. 

Mikael Pawlo, som tidigare grundat Mr Green, startade Red Flag 2016 tillsammans med Mattias Söderhielm, som står bakom Bredbandsbolaget och Citytåg, och Niklas Derouche, grundare av DS Panel och Xpedio. 

Egenanställda kan via Red Flags gratistjänst få ut lön och skicka fakturor. Bolaget planerar att lägga till ytterligare tjänster som användarna ska betala för. I december slöt Red Flag ett avtal med matleverantören Uber Eats för att dess cykelbud ska kunna använda appen.

Läs även: Därför är egenanställning nästa heta startupbransch 

Bolaget tog i september i fjol in närmare 36 miljoner kronor av bland andra affärsmannen Staffan Persson, Unibet-grundaren Anders Ström och familjen Dinkelspiel.

Nu tar egenanställningsbolaget in ytterligare 15 Mkr av befintliga ägare samt några nya privatinvesterare.

”Vi har tagit in norr om 50 miljoner totalt och det ska räcka till att ha få rätt produkt på marknaden och ta oss till break even. Det betyder inte att vi aldrig kommer ta in mer pengar, men vi vill se att vi klarar den svenska marknaden först. Om vi tar in mer pengar kommer det att vara för en internationell expansion”, säger Mikael Pawlo och fortsätter: 

”Vårt mål är att skapa en miljon nya företag. Det kan vi nog inte klara på bara den svenska marknaden.”

Läs även: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Mikael Pawlo 

Red Flag lanserar en ny lösning under hösten där automatiserad bokföring, utläggshantering, löner samt in- och utgående fakturor kommer att ingå. För det har bolaget ansökt och fått de nödvändiga tillstånden av Finansinspektionen.

”Det vi försöker göra är att ta bort den dåliga nattsömnen och bokföringsångesten hos de väldigt många småföretagare som finns i Sverige. Nu pratar vi om de verkligen små bolagen och enskilda företagare. Vi vill att de ska kunna fokusera på att driva sin business och låta oss sköta administrationen”, säger Mikael Pawlo.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post