Hoppa till innehållet

Hans betalbolag tar in 40 miljoner – vill skrota fysiska kort för mobilen

Amir Marandis bolag Zaver vill byta ut det fysiska betalkortet mot mobiltelefonen inom handeln. Nu tar företaget in 40 miljoner kronor för att expandera till andra länder inom EU. Två av investerarna är Evolution Gamings medgrundare Fredrik Österberg och Tetra Pak-arvtagaren Magnus Rausing.

Amir Marandi är vd och grundare av Zaver.
Amir Marandi är vd och grundare av Zaver.Foto: Press.

I slutet av 2017 lanserade Zaver sin app för affärer mellan privatpersoner. Tanken var att agera mellanhand när användare köper en bil, möbler eller andra varor genom marknadsplatser som Blocket för att göra transaktionerna säkrare.

För två år sedan släppte bolaget även en betallösning för företag. Konsumenten får genom Zaver en länk per sms till sin mobiltelefon, om de inte redan har företags app, och kan därefter välja mellan att betala direkt, dela upp köpet eller att handla på faktura. 

Produkten riktar sig till små- och medelstora aktörer inom både e-handeln och den fysiska handeln. Zavers uttalade målsättning är att göra både betalkort och traditionella kortläsare överflödiga, köpet bekräftas i stället genom en signering med bank-id.

Enligt grundaren och vd:n Amir Marandi har Zaver hittills hanterat transaktioner till ett värde om flera miljarder kronor. Bolaget tar betalt från butikerna enligt en prenumerationsmodell, omsättningen växte i fjol med 530 procent till över 4 Mkr.

Nu tar Zaver in 40 miljoner kronor i nytt kapital från en grupp välrenommerade investerare, då en expansion till andra länder inom EU står på agendan.

”Vi kommer investera i produkten, skala upp teamet samt utforska möjligheterna för marknader utanför den svenska”, säger Amir Marandi.

På ägarlistan finns bland andra familjen Wattins riskkapitalbolag Inbox Capital, Evolution EVO -0,77%Dagens utveckling Gamings medgrundare Fredrik Österberg, Tetra Pak-arvtagaren Magnus Rausing, Atomicos partner Joen Bonnier samt trion Fabian Hielte, Maximilian Hobohm och Johannes Hobohm som tillsammans äger investeringsbolaget Ernström. 

Största externa ägare är det finska riskkapitalbolaget Inventure.

Hur mycket Zaver värderas till i nyemissionen, som ännu inte har registrerats hos Bolagsverket, avböjer Amir Marandi att kommentera. Totalt har bolaget nu tagit in 77 Mkr i externt kapital sedan starten.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera