Annons

Hans Delivery Hero faller efter uppgifter att Uber vill köpa Deliveroo

Niklas Östberg, vd och medgrundare av tyska Delivery Hero.
Niklas Östberg, vd och medgrundare av tyska Delivery Hero. Foto: Evelina Carborn
Matleveranstjänster som Niklas Östbergs Delivery Hero och Just Eat tappar i inledningen av handeln på fredagen. Detta efter uppgifter om att Uber inlett samtal om att köpa Deliveroo.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kampen om matleveranstjänster hårdnar i och med uppgifter om att Uber, med Uber Eats i portföljen, har inlett samtal med den brittiska konkurrenten Deliveroo. Deliveroo finns i dag på ett antal marknader, däribland i Europa, Australien, Hong Kong och Singapore.

Läs mer: Uber uppges vilja köpa Deliveroo 

Niklas Östbergs Delivery Hero, med bland annat Foodora som tjänst, tappade initialt 1,4 procent medan Just Eat faller över 4 procent. Även Takeaway har backat i inledningen. 

Uppgifterna om att Uber inlett preliminära samtal om att köpa europeiska matleveranstjänsten Deliveroo kommer från källor till Bloomberg News. I dagsläget värderas Deliveroo till över två miljarder dollar, motsvarande 17,6 miljarder kronor.

Delivery Hero har samtidigt ett värde på cirka 70 miljarder kronor på Frankfurtbörsen. Niklas Östberg har tidigare uppgett att Delivery Hero lägger ner sin matleveranstjänst i Italien, Frankrike och Australien på grund av att man inte kunde vara den ledande aktören.

”Det är jättehård konkurrens men det är något som man förväntar sig på en marknad som kommer att bli så pass stor”, sa Niklas Östberg i en intervju med Di Digital i slutet av augusti. 

Läs även: Utkörningskungen vill satsa på egna kök: ”Ibland finns det inte tillräckligt bra alternativ” 

(Finwire/ Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer