Annons
Delivery Heros vd Niklas Östberg.

Hans Delivery Hero får ett börsvärde på 38-44 miljarder

Så blir du en framgångsrik företagare SPONSRAT AV Nordea

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Hans Delivery Hero får ett börsvärde på 38-44 miljarder

Delivery Heros vd Niklas Östberg.
Delivery Heros vd Niklas Östberg. Foto: Linus Sundahl-Djerf
Niklas Östbergs matleveransbolag Delivery Hero noteras på Frankfurtbörsen redan den 30 juni. Aktier värda 9 miljarder kronor väntas byta ägare i en affär som värderar bolaget till mellan 38 och 44 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Matleveransbolaget Delivery Hero planerar att börsnoteras på Frankfurtbörsen den 30 juni. Det bekräftar bolagets vd och medgrundare Niklas Östberg för Di Digital.

”Det gick fort! När vi bestämmer oss för något så är vi snabba med att genomföra det. Det här blir den största noteringen av ett techbolag i Europa hittills i år”, säger vd:n, vars privata innehav i Delivery Hero spås bli värt uppåt en miljard kronor efter noteringen.

Det här blir den största technoteringen i Europa i år.

Cirka 19 miljoner aktier ska nyemitteras i prisintervallet 22-25,5 euro per aktie. Det innebär att bolaget får en värdering på mellan 3,9 och 4,5 miljarder euro (Cirka 38-44 miljarder kronor), efter nyemissionen, enligt Niklas Östberg.

Ytterligare 15 miljoner aktier ska säljas av existerande delägare, främst av tyska startupfabriken Rocket Internet. Räknat på mitten av prisintervallet och utnyttjande av en övertilldelningsoption kan erbjudandet locka drygt 9 miljarder kronor (927 miljoner euro).

Kinnevik ägde tidigare Delivery Hero indirekt via sitt innehav i Rocket Internet, men i början av juni sålde Kinnevik sina sista Rocket-aktier.

Vi strävar efter att ytterligare utöka vår globala ledarposition.

”Vi ska fortsätta vår framgångsrika resa som ett börsnoterat företag och vi strävar efter att ytterligare utöka vår globala ledarposition inom onlinemarknaden för mat”, uppger vd Niklas Östberg.

Tyska Delivery Hero är en global hämtmatskung med ett nätverk av 150 000 restauranger i 40 länder i Europa och övriga världen. 

Delivery Hero grundades i Berlin 2011 av Niklas Östberg, med en bakgrund på svenska Onlinepizza, ihop med en handfull andra entreprenörer. Det tyska bolaget tog in kapital och kunde redan följande år köpa hela Onlinepizza i en kontantaffär som uppges ha landat på mellan 250 och 500 Mkr. 

Läs mer: Hans Delivery Hero minskar förlusten inför jättenoteringen

Niklas Östberg vill inte uppge hur stor hans ägarandel är. Men enligt en källa till Di Digital rör det sig om cirka 2 procent. Vid en värdering på 40 miljarder kronor före nyemissionen, motsvarar detta ett värde på 800 Mkr. 

Delivery Hero blir det fjärde inetrnationella hämtmatsbolaget som tar klivet in på börsen, efter bolag som GrubHub, Just Eat och Takeaway.com. Dessa har alla sett sina kurser stiga till skyarna sedan sina respektive börsdebuter.

Läs mer: Han kan bli Sveriges första pizza-miljardär

Bland bolagets dotterbolag kan nämnas Foodora, Hungryhouse, Talabat och Yemeksepeti. I slutet av förra året köptes även konkurrenten Foodpanda och i slutet av maj i år köptes kuwaitiska Carriage. 

Rocket Internet äger idag en tredjedel av Delivery Heros aktier. Nyligen köpte även den sydafrikanska investeraren Naspers cirka 10 procent av bolaget för 387 miljoner euro.

Direkt / Finwire / Di Digital


Fakta Delivery Hero

Grundades:
I Berlin 2011 av Niklas Östberg tillsammans med Lukasz Gadowski, Kolja Hebenstreit och Markus Fuhrmann

Anställda:
5000 personer

Finns i:
40 länder i Europa, Mellanöstern, Nordafrika, Latinamerika och Asien

Under 2016 gjordes 171 miljoner beställningar via plattformen


Mer om Delivery Heros resa i senaste Digitalpodden:

https://embed.acast.com/digitalpodden/pressaturb-ittillborsenochsverigesnastatechmiljardar

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post