Annons
Niklas Östberg, vd och medgrundare på tyska mathandelsföretaget Delivery Hero, med dotterbolag som Onlinepizza och Foodora.

Hans Delivery Hero minskar förlusten inför jättenoteringen

Lagerflöde – från komplexitet till enkelhet SPONSRAT AV Visma

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Hans Delivery Hero minskar förlusten inför jättenoteringen

Niklas Östberg, vd och medgrundare på tyska mathandelsföretaget Delivery Hero, med dotterbolag som Onlinepizza och Foodora.
Niklas Östberg, vd och medgrundare på tyska mathandelsföretaget Delivery Hero, med dotterbolag som Onlinepizza och Foodora. Foto: Jussi Ratilainen
Tyska mathandelsföretaget Delivery Hero, med Niklas Östberg som vd, minskar förlusten inför börsdebuten. Bolaget väntas värderas till 35-40 miljarder kronor vid en notering på Frankfurtbörsen.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tyska mathandelsföretaget Delivery Hero, med den svenska medgrundaren och vd:n Niklas Östberg, minskade under 2016 sin förlust till 195 miljoner euro, motsvarande 1,9 miljarder kronor. Bolaget gick back 253 miljoner euro året innan det.

Delivery Hero sade att 2017 har börjat bra med en nästan fördubblad försäljning under första kvartalet, rapporterar Bloomberg News. Bolaget är främst känt i Sverige för sina dotterbolag Onlinepizza och Foodora. 

Läs mer: Delivery Hero-grundare kan bli Sveriges första pizza-miljardär

Vad gäller antalet order räknar bolaget med att de stiger med mer än 30 procent under innevarande år efter att ha uppgått till 63 miljoner euro i det första kvartalet.

Bolaget tillade dock att förvärvet av Foodpanda under sena 2016 kommer att ha en effekt på försäljningen och det justerade rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, för i år.

Delivery Hero verkar idag på 42 marknader och är ledande i 35 av dem. Bolaget backas upp av Rocket Internet och planerar för en notering på Frankfurtbörsen under de kommande månaderna.

Finwire / Di Digital

Mer om Niklas Östbergs väg mot miljarderna i senaste Digitalpodden:

https://embed.acast.com/digitalpodden/pressaturb-ittillborsenochsverigesnastatechmiljardar

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post