Annons

Hans förvaringsbolag flyttar möblerna åt kunden

Sebastian Wiberg är vd på Vinden.
Sebastian Wiberg är vd på Vinden. Foto: Press
Förvaringstjänsten Vinden tar in 4 miljoner i kapital från affärsänglar. ”Tack vare digitaliseringen kan kunden ägna tid åt annat än att flytta möbler”, säger vd:n Sebastian Wiberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter ett första verksamhetsår fortsätter den webbaserade förvaringstjänsten Vinden att växa. Nu tar bolaget in 4 miljoner i nytt kapital från affärsänglar.

”Nu ligger fokus på fortsatt tillväxt och geografisk expansion”, säger Sebastian Wiberg, Vindens vd.

Huvudsaklig investerare i rundan är Per Carlsson och Erik Segerborg, toppchef på Hemnet och tidigare vice vd på Avito.

2018 hade Vinden en omsättning av 193 000 kronor med ett negativt resultat på 422 000 kronor. 

Hur mycket Vinden kommer omsätta i år vill inte Sebastian Wiberg svara på. Han kan heller inte säga när bolaget kommer att gå med vinst.

Vindens affärsidé bygger på en app där kunderna kan beställa förvaring av sina ägodelar. Bolaget kommer sedan och hämtar prylarna och tar dem till ett lager. I appen får kunden även tillgång till en digital visualisering av det som förvaras i lagret.

”De traditionella förvaringslösningarna erbjuder inte någon liknande lösning på marknaden”, säger Sebastian Wiberg. 

Lagerbranschen i Sverige har länge dominerats av de två amerikanskägda bolagen Shurgard och Pelican Self Storage. De utmanas också av svenska 24Storage och startupbolag som Ztorage.

”Tack vare digitalisering kan kunden ägna tid åt något annat än att flytta sina möbler. Att hantera allt digitalt gör också att vi är effektivare genom att svara på samma forum”, fortsätter han. 

Företaget omfattar fem anställda och opererar i Stockholmsområdet. Det planerar att erbjuda sina tjänster i andra städer i Sverige. Liknande bolag har redan lanserats i andra länder, såsom Clutter i USA. 

Bolaget lanserade dessutom ett samarbete med Clas Ohlson under 2018 och planerar att samarbeta med ytterligare företag för att fortsätta sin expansion. De samverkar dessutom med bostadssajten Qasa och Fastighetsägarna. 

Läs mer: De ska förenkla magasineringen av dina prylar 

Rättelse: Erik Segerborg var vice vd på Avito och inte vd som texten tidigare angav.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer