Annons

Hans hästapp har 750 000 användare – får hjälp på traven av känd investerarduo

Equilabs vd Adam Torkelsson.
Equilabs vd Adam Torkelsson.
Hästappen Equilab har kallats för ”Runkeeper” för ryttare och har lockat över 750 000 användare. Nu tar bolaget in nytt kapital från investerarduon Backing Minds för att påskynda tillväxten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sedan starten 2016, har det Göteborgsbaserade Equilab utvecklat en app som ska hjälpa ryttaren i dess träning. Med hjälp ett AI-system kan användarna av appen få koll på sin träning, hästens rörelse och ta bättre hand om sina hästar.

”Vi såg att det fanns en massa data och förståelse av träningen som ingen tidigare samlat upp. Så vi utvecklade en AI som i dag är patenterat där man kunde mäta hästens rörelser med hjälp av sensorerna i en mobil. Men det var bara början, i dag gör vi väldigt mycket mer, vi kopplar till exempel ihop användarna med deras stall och community”, säger vd:n Adam Torkelsson.

Susanne Najafi och Sara Wimmercranz från Backing Minds.
Susanne Najafi och Sara Wimmercranz från Backing Minds. Foto: Jesper Frisk

På fyra år har appen växt och lockat 750 000 användare i 130 länder runt om i världen.

För att ytterligare kunna växa tar bolaget in 7 Mkr från duon på Backing Minds. Investeringen skedde via en emission i våras, men kommunicerades först nu. 

”Vi får så otroligt mycket feedback, tankar och idéer från våra användare. Det är en anledning till att ta in kapital, för att vi ska kunna utveckla funktionerna ännu snabbare, göra bättre produkter och mer för ryttaren. Vi vill skynda på den processen ytterligare”, säger Adam Torkelsson.

I december 2018 släppte Equilabs en premiumtjänst för appen som under det senaste året utökats med specifika säkerhetsfunktioner och möjlighet till kommunikation med stallet.

”Det är där vi försöker skapa mer och mer värde. Det vi har sett är att mer och mer användare har valt att flytta över till den delen som är premium. Vi har verkligen sett en skjuts under våren, har ökat användarbasen till 750 000, vilket gör oss till världens största hästapp, och i dag är vi inte långt ifrån break even”, säger Adam Torkelsson.

Delar av teamet bakom Equilab.
Delar av teamet bakom Equilab.

Sedan 2016 har företaget gått från två anställda till tio stycken. Enligt Adam Torkelsson är tanken med det nya tillskottet av kapital att växa ytterligare med fler anställda.

”Fokus framåt kommer att vara att skapa ännu mer värde för ryttarna och fortsätta växa internationellt. För att göra det behöver vi växla upp alla delar av teamet”, säger han.

Equilab var ett av bolagen som deltog i Di Digital Startup Tour 2016.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer