Annons

Hans Malmöbolag backas av H&M – tar in 20 miljoner

Pinmetos vd Daniel Melkersson.
Pinmetos vd Daniel Melkersson. Foto: Press.
Pinmeto, som har både H&M och Axel Johnson som delägare, växer så det knakar. Nu tar det digitala marknadsföringsbolaget in 20 miljoner kronor i nytt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbaserade Pinmeto (NTL) har fortsatt växa under 2018 och gått från 18 till 35 anställda. 

För att kunna lägga i en ännu högre växel tar bolaget nu in 20 miljoner kronor, med riskkapitalbolaget Spintop Ventures som ledande investerare. 

”Kapitalet vi tar in går till största delen till expansion. Även nästa år ska vi dubbla omsättningen och personalstyrkan”, säger Daniel Melkersson.

Omsättningsmålet för 2019 ligger därmed på 40 Mkr. 

Redan i år hade bolaget kunnat visa svarta siffror på sista raden, enligt Daniel Melkersson. Men i och med att man växt starkt organiskt vill man satsa, vilket kostar på.

”Nu tar vi i som tusan på slutet och kommer därför gå back. Hade vi inte gjort det så hade vi haft positivt resultat”, säger han.

Bolaget tillhandahåller en plattform för butiker, som ser till att all information som finns om dem digitalt är uppdaterad och korrekt. Om konsumenter söker efter en butik på Google så ska rätt öppettider och kontaktuppgifter synas.

Läs mer: Handelsjätten Axel Johnson investerar i Pinmeto 

Dessutom har Pinmeto utvecklat en plattform som innebär att butiker kan hantera alla nyheter, meddelanden och kommentarer som kommer in från olika delar av nätet. 

Det kan vara speciellt viktigt för sociala medier som Facebook, som mäter hur snabbt aktörer svarar på kundernas meddelanden, menar Daniel Melkersson.

Vi har fattat väldigt bra tycke för dem

Under det gångna året har Pinmeto gått från att ha kontor i Stockholm och Malmö till att öppna upp verksamheter även i Oslo, Köpenhamn, Sankt Petersburg och Bangkok. Kunderna finns i 76 länder. 

Pinmeto har sedan tidigare backats av bland andra H&M:s investeringsarm Colab och handelsjätten Axel Johnson. Även den här gången är Colab med och investerar tillsammans med bland andra Almi Invest. 

Daniel Melkersson är nöjd med att få med Spintop Ventures på tåget.

”Vi har fattat väldigt bra tycke för dem, de är duktiga och kan mycket om att bygga bolag”, säger han.

Pinmeto var ett av bolagen som tävlade i Di Startup Tour 2016. Finalen av årets Di Startup Tour äger rum den 28 november på Hamburger Börs i Stockholm. Förutom sju pitchande startupbolag gästas scenen av Axis-grundaren Martin Gren och influencern Sofi Fahrman. Läs mer om eventet och hämta din biljett här. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer