Annons

Hans Sideline Labs tar in pengar till fotbollsspel

Sideline Labs bygger ett sportspel där användarna kan bilda egna lag. ”
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sideline Labs, som bygger sportspel för mobilen, tar in 5 miljoner kronor. Finansieringsrundan leds av Almi Invest och Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse.

Pengarna ska gå till att utveckla det amerikanska fotbollsspelet Sideline Unit. Där börjar spelaren med att träna och kan sedan bilda ett lag ihop med 25 till 30 andra.

”Det blir ett riktigt lag fast i digital form”, säger Stefan Sångberg, som har grundat Sideline Labs ihop med Joakim Bodin.

”När spelaren har tillräckligt mycket erfarenhet kan de börja med lagspel. Man kan gå med i ett befintligt lag eller skapa ett eget.”

Läs mer: EA-stjärnan Patrick Söderlund startar ny speljätte i Stockholm 

Sideline Labs består i dagsläget av fem medarbetare med bas i Sundsvall. Stefan Sångberg räknar med att lansera spelet under andra halvåret 2019.

”Det saknas välproducerade spel inom amerikansk fotboll”, säger Stefan Sångberg.

Kommer ni att behöva mer pengar till lanseringen?

”Finansieringsbehovet kommer att bli tydligare närmare lanseringen.”

I vår ska Sideline Labs delta i The Game Incubator i Skövde. Organisationen hjälper sina medlemmar etablera sig i spelbranschen. Bland de tidigare deltagarna finns Coffee Stain Studios, med sitt hitspel Goat Simulator.

”De har 50 spellanseringar bakom sig och ett enormt nätverk. Det är många spelstudios där som verkligen har slagit igenom”, säger Stefan Sångberg.

Läs mer: Dussintals anställda lämnar spelbolaget Dice 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer