Annons

Hans vårdbolag tar in designbyrån Doberman som delägare

Health-tech bolaget Ivbars grundare Jonas Wohlin.
Health-tech bolaget Ivbars grundare Jonas Wohlin. Foto: Press
Doberman Forward investerar i health tech-bolaget Ivbar. Samarbetet ska göra större mängder data än mer lättillgänglig för vårdpersonalen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ivbar fick våren 2017 ett tillskott på 50 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Summa Equity. Nu har även designbyrån Dobermans investmentbolag Doberman Forward bestämt sig för att skjuta till kapital. Investeringen uppgår till 3 miljoner kronor.

”Nu går vi in i en ny fas. Vi jobbar väldigt fokuserat kring att skapa produkter som är användarvänliga och gör det enkelt för vårdens medarbetare att tillgängliggöra sig information”, säger Ivbars vd Jonas Wohlin.

Läs mer: Ivbar städar upp vårdens data – tar in 50 miljoner kronor

Det kan handla om att leverera en enkel översiktsbild över hur verksamheten och kliniken presterar. Resultaten kan exempelvis presenteras via en skärm i fikarummet som visar hur det har gått för patienterna och vilka förbättringsprojekt som finns.

Den här typen av information är ofta svårtillgänglig inom vården eftersom den ligger placerad i olika system. De innehåller data som behöver bearbetning och analys för att kunna leda till konkreta åtgärder – tjänster som Ivbars plattform Era Vision erbjuder.

Under räkenskapsåret 2016 omsatte Ivbar 21 Mkr med vinst på knappt 1 Mkr. Bolaget grundades 2011.

Miljonerna från Doberman Forward ska bidra till att insamlad data blir lika enkel att förstå som information tillgodosedd via appar i smartphones och datorer. Ivbar kommer att utveckla användargränssnitten i syfte att ta fram en ny användarupplevelse på de produkter som lanseras under våren.

Läs mer: Tungviktare till Dobermans investeringsbolag 

”Där har Doberman en ny kompetens i konsten att gå från resultatet av de här komplicerade analyserna till någonting som är naturligt för medarbetarna i vården. Det handlar om att generera rätt information till rätt person vid rätt tidpunkt, för att inte behöva klicka runt och göra egna analyser.”

Jonas Wohlin berättar att responsen ute i landstingen har varit positiv sedan lanseringen av Era Vision 2016. Enligt honom skapas en förbättrad arbetskultur när läkare och sköterskor får tillgång till hårda fakta om klinikens resultat.

Ett annat av Ivbars mål är att göra vården med jämlik. Via analyssystemen kan vårdpersonal upptäcka potentiella riskgrupper som behöver lyftas, trots att man i övrigt kan ha ett lågt antal komplikationer.

”Det handlar om att synliggöra hur resultaten ser ut för olika vårdgivare och olika landsting. Då kan de själva identifiera vilka områden som de presterar bra i och var lärdom kan dras från andra”, säger Jonas Wohlin.

Under 2018 ska bolaget även koncentrera sig på att etablera sin plattform på flera europeiska marknader.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer