Annons

Happy Socks-duons nya bolag The Cords ansöker om konkurs

Mikael Söderlindh (vänster) och Viktor Tell grundade Happy Socks för att sedan starta manchestermärket The Cords.
Mikael Söderlindh (vänster) och Viktor Tell grundade Happy Socks för att sedan starta manchestermärket The Cords. Foto: Jesper Frisk
Manchestermärket The Cords, som till stor del byggde sin verksamhet på e-handel, ansöker om konkurs två år efter starten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Happy socks-grundarna Mikael Söderlindh och Viktor Tell sålde av stora andelar av sitt strumpbolag för att dra igång en ny satsning: manchestermärket The Cords.

Sedan lanseringen för mindre än ett år sedan, då bolaget bland annat öppnade sex butiker, har bolaget haft svårt att få igång försäljningen. I april avslutades en crowdfundingkampanj som inbringade bolaget 2,9 miljoner kronor – omkring en tiondel av det önskade finansieringsbeloppet.

Nu har The Cords ansökt om konkurs, rapporterar Breakit. Ansökan ska ha skickats in före midsommar.

”Så här i efterhand kan man se att vi ville för mycket, för snabbt och tillsatte för mycket raketbränsle med en stark tilltro på det coola koncept vi utvecklat”, skriver ena grundaren Mikael Söderlindh i ett mejl till Di Digital.

”Vi tog beslutet att göra om strategin och försöka utveckla bolaget organiskt, men detta dödade glädjen och entusiasmen i bolaget.”

Läs mer: Jens Berlips säljer i snabbväxaren Na-kd – gör 40 gånger pengarna 

Förutom grundarna har även Jens Berlips, en av grundarna till Apoex, investerat i The Cords. Det har även Mojans vd Jonas Mårtensson och bolagets grundare Carl Manneh.

Sedan några veckor tillbaka har The Cords stor utförsäljning på nätet. Plaggen säljs även på H&M:s nya outletsajt Afound.

Rättelse: Tidigare angav texten att småsparare hade investerat i The Cords. Det stämmer inte. Crowdfundingkampanjen avbröts när det stod klart att den inte hade nått sitt mål.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies