Annons

Antler genererar 13 nya bolag – får dela på 13 miljoner

Nu presenterar startupgeneratorn Antler för första gången de 13 bolag som kommer att få dela på investeringspotten. ”Det är kul att se hur långt vi kommit”, säger Jessica Mansourati. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i vintras som startupgeneratorn och riskkapitalbolaget Antler öppnade upp sitt program för första gången i Stockholm. 67 entreprenörer antogs utan varken färdig idé eller partners – tanken var att istället utgå ifrån talangen hos individen. Under de fem månader som gått har den första gruppen silats ned till 13 bolag. 

”Vi hjälper dem att hitta medgrundare och komma i kontakt med toppnätverk med alltifrån entreprenörer och experter till riskkapitalister”, säger Livia Moore, marknadschef på Antler.  

Under onsdagen ställs de återstående bolagen inför sin kanske största utmaning hittills. De ska pitcha sina idéer till över 500 investerare som är på plats under Antler demo day. 

De färska företagen kommer också att dela jämt på en pott med 1,43 miljoner dollar, motsvarande 13 miljoner kronor, från Antler. 

Ett av bolagen som nu får pengar är Bookself, som har skapat en social bokapp där man både kan upptäcka, dela, läsa och lyssna på böcker. Idén är inspirerad av marknaden i Kina, där fenomenet är stort. 

”Det känns jättekul att få ha varit en del av det här. Sen är det också kul att titta tillbaka på där vi startade och se hur långt vi kommit”, säger den ena grundaren Jessica Mansourati. 

Målet är att ta in 600 000 amerikanska dollar, cirka 5,6 miljoner kronor i en första kapitalrunda. Nästa steg blir att bygga ut biblioteket och att locka till sig fler användare. 

”Nu vill vi lansera innehållet, en av världens bredaste ljudbokskataloger med 250 000 titlar. Vi vill göra läsning lika lätt att komma in i som Netflix och Youtube i dag”, säger Jessica Mansourati. 

Antler startades i Singapore 2017 av norrmannen Magnus Grimeland, en av grundarna bakom den sydostatiska e-handelsjätten Zalora. Tidigare program har bara genomförts i Singapore, men har under våren har liknande projekt dragit igång i London, Sydney och Amsterdam. Till hösten lanserar man också i New York och Nairobi. 

Trots att Antler precis startat upp i Stockholm har man redan knutit till sig tunga mentorer som Spotifyveteranen Andreas Ehn, vars fru Lisa Enckell är en av Antlers grundare. Andra namn är David Österdahl från Izettle, journalisten Kina Zeidler, Andreas Lundgren från Tink och Arash Pournouri – tidigare manager till Avicii – från Brilliant Minds.

Läs mer: Antler vill bli Stockholms nya startupfabrik 

 

Här är Antlers 12 andra bolag: 

Ami lab 

Ami lab hjälper företag att ta datadrivna beslut när de väljer professionella modeller till sina marknadsföringskampanjer. Deras mål är att med sin plattform skapa mångfald inom mode-, reklam-, och kommunikationsbranscherna. 

 

Astrid Wild

Astrid Wild är ett digitalt, direkt-till-konsument-bolag för utomhusmode för kvinnor, av kvinnor. Det fyller tomrummet i marknaden av utomhuskläder för kvinnor genom att sälja produkter via en unik ”online-outdoor-plattform” som möjliggör för dem att ta datadrivna design- och tillverkningsbeslut. 

 

Skyqraft 

Sky Qraft har utvecklat en besiktningstjänst för infrastruktur genom att med hjälp av drönare identifiera risker i kraftledningar och undvika strömavbrott och bränder. Bolaget grundades som en reaktion av klimatförändringarna som lett till fler skogsbränder i Sverige. Sky Qraft är både billigare och säkrare än nuvarande alternativ, och eftersom drönare kan hanteras från håll så kan inspektioner göras oftare vilket innebär att man förhindra fler olyckor från att inträffa.

 

Shamba 

Shamba möjliggör precisionsjordbruk i Afrika med målet att optimera jordbruksproduktivitet. Shambas första app guidar, spårar och koordinerar skörden för kycklinguppfödare för att optimera produktiviteten. 

 

Done 

Done är en mobil marknadsplats för renovering och reparationstjänster. Done ersätter krångliga hembesök med smidiga videosamtal. Certifierade tjänsteleverantörer och ömsesidiga betygsättningssystem eliminerar osäkerheten för användare och en inbyggd kommunikationsplattform samlar all information som behövs på ett ställe. 

 

Pandeta

Pandeta kombinerar icke-traditionell data, maskininlärning och geografisk informationsteknik för att ge insyn i fastighetsbranschen som tillåter investerare och utvecklare att ta snabbare beslut utifrån marknadsmöjligheter. 

 

Grogro 

Grogro säljer färsk, ekologisk och näringsrik bebismat. Maten förpackas genom högtrycksteknik, vilket håller näringsämnen och smak intakt. Grogro är även mjölk- och glutenfritt.

 

Equality check 

Equality Check är en plattform för crowdsourcade recensioner av anställda om organisationers jämlikhet. Det möjliggör för människor att hjälpa varandra att undvika fallgropar och belyser riktigt bra företag att jobba för oavsett bakgrund.

 

Incito 

Incito tillhandahåller frilansare och småföretag med digitala, flexibla och skräddarsydda försäkringar. 

 

Salesbeat 

Salesbeat är en AI-driven marknadsplats som kopplar ihop varumärken inom konsumtionsvaror med högpresterande försäljningsfrilansare. De hjälper varumärken att träda in i nya marknader och kanaler till en låg, fast kostnad och med ett lägre koldioxidavtryck genom att förmedla de till försäljningsfrilansare på lokala marknader. 

 

X Nomad 

X Nomad är en marknadsplattform som kopplar ihop varumärken och e-handelsbutiker med fysiska lokaler i premiumläge under kortare perioder (som Airbnb för pop-up-affärer). Med X Nomad kan hyresvärdar tjäna pengar på kortsiktigt underutnyttjat utrymme och varumärken kan enklare och mer flexibelt hitta lokaler under kortare perioder. X Nomad tillhandahåller också data på antal kunder som besöker lokalen, kön och deras benägenhet att spendera. 

 

Spacept

Spacept är en mjukvaruplattform som använder datorseende (computer vision) för att bearbeta satellitbilder på infrastruktur vilket möjliggör säkrare, effektivare och mer hållbar drift och underhåll. Med Spacept kan olyckor såsom skogsbränder undvikas genom förebyggande åtgärder och därmed rädda både liv och fasta tillgångar. De sänker även besiktningskostnader för infrastrukturägare.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer