Annons

Här är Apples nya hörlurar: Dubbelt så dyra som konkurrenten

Apples nya hörlurar Airpods Max.
Apples nya hörlurar Airpods Max.
Sony, Bose och svenska Zounds Marshall-hörlurar anses vara bland de bästa på konsumentmarknaden. Nu kommer Apple in och går i direkt klinch med de etablerade märkena – men är mer än dubbelt så dyra som andra topplurar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apples Airpods har blivit en global succé. Efter lanseringen av de första versionerna av de små trådlösa hörlurarna exploderade den så kallade ”true wireless”-trenden i världen.

Nu lanserar Apple nya hörlurar i Airpod-familjen – men den här gången en synnerligen inkörd modell; over-ear.

Hörlurarna som ska innehålla allt från aktiv brusreducering till 7.1-surroundljud, har precis som de små hörlurarna det smarta Applebyggda H1-chipet för snabb och effektiv parkkoppling via bluetooth. Nytt är en ”digital krona”, känd från Apple watch, för att styra musik och röstassistenten Siri.

Men det mest anmärkningsvärda med modellen, kallad Airpods max, är priset – 6695 kronor.

Läs mer: Svenska hörlurar gör helomvändning med ny vd: ”Apple är konkurrenten”

”Airpods är världens mest populära hörlurar just för att de är enkla, har otroligt bra ljudkvalitet och ikonisk design. Med Airpods Max tar vi den magiska Airpods-upplevelsen till over-ear-formatet med hifi-ljud”, säger Greg Joswiak, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing. 

”Airpods Max kombinerar en specialanpassad akustisk design, H1-chip, avancerad mjukvara och kraften hos beräknat ljud till en trådlös ljudupplevelse i en klass för sig.”

Hörlurarna kommer att ställas mot de redan etablerade jättarna på marknaden, som alla är betydligt billigare.

Sonys toppmodell WH-1000XM4 finns från 3900 kronor. Bose absoluta värstingmodell ”Noise cancelling 700” finns från 3700 kronor. Och Zounds produkt Marshall Monitor II A.N.C. 3200 kronor.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer