Annons

Här är bolagen som pitchar på Female Founders

Light Flex Sweden, Globhe, Dashl och Lysa tävlar om juryns godkännande på tisdagen.
Light Flex Sweden, Globhe, Dashl och Lysa tävlar om juryns godkännande på tisdagen.
Ett drönarbolag som samarbetar med FN, en robotrådgivare, ett datadrivet skönhetsbolag och en designer som vill få dina kläder att lysa i mörkret. Här är bolagen som pitchar vid Di Digitals event Female Founders.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tisdagen den 23 maj går eventet Female Founders av stapeln. Med eventet vill Di Digital lyfta fram några av Sveriges främsta kvinnliga grundare av digitala bolag.

Fyra bolag kommer att delta i den pitchtävling som äger rum under kvällen. Det handlar om drönarbolaget Globhe, den datadrivna skönhetsplattformen Dashl, den automatiserade robotrådgivaren Lysa och Light Flex Technology, som utvecklat en teknik som gör det möjligt att screentrycka ljuskällor på tränings- och arbetskläder. 

I juryn sitter Collector-grundaren Lena Apler, EQT Ventures Ashley Lundström, Industrifondens Sara Resvik,  Almis Anna Söderholm och Sara Wimmercranz från Backing Minds.

Bolagen som kommer att pitcha på Female Founders är:

Foto: Jesper Frisk

Globhe 

Grundare: Helena Samsioe

Antal anställda: 3

Omsättning: 850 000 kronor

Globhe (NTL) grundades 2015 och arbetar med ett nätverk av leverantörer och konsulter vars drönare sätts i bruk för att leverera medicin och sjukvårdsutrustning i svårtillgänglig terräng i bland annat Rwanda. Globhe sitter på kontorshotellet H2 Health Hub i Stockholm och har valts till FN:s drönarprojekt i Malawi.

Läs även: Hennes drönarbolag levererar blod i Rwanda  

Light Flex Sweden

Foto:

Grundare: Victoria Bäcksin och Mårten Kull

Antal anställda: 4

Omsättning: 1 miljon kronor

Det tidigare Sting-bolaget Light Flex Sweden (NTL) har tagit fram en intelligent ljusteknik som kan sättas på kläder och hjälmar. På det viset kan motionärer och vägarbetare ha en bättre synlighet än vad reflexer ger. Bolaget har tagit in cirka 1,7 miljoner kronor från investerna Richard Båge och Rustan Panday, även tidig investerare i Storytel.

Läs mer: Light Flex Technology vill få dina kläder att lysa i mörkret 

Dashl

Foto:

Grundare: Nina Akbari och Arbilina Nissan 

Antal anställda: 4

Omsättning: 0 kr

Dashl (NTL) grundades 2016 och är en digital skönhetstjänst som använder kundernas personliga data för att koppla ihop dem med rätt behandling enligt preferenser för stil, pris och geografisk plats. Tjänsten är uppbyggd på ett bildmatchnings- och betygsystem. Bolaget har tagit in drygt 800 000 kronor av okända investerare.

Läs mer: Dashl vill digitalisera skönhetsbranschen 

Lysa

Foto: Jonas Eng

Grundare: Emilie Andersson, Patrik Adamson och Henrik Littecke

Antal anställda: 8

Omsättning: 0 kr

Lysa (NTL), som grundades 2015, har tagit fram en robotrådgivare som fungerar som en investeringstjänst för både spararen med lite och mycket tillgängligt kapital. Bolaget är godkänt som värdepappersbolag av Finansinspektionen. Bolaget har hittills tagit in 20 miljoner kronor av bland andra Nicklas Storåkers, Nordstjernans vd Tomas Billing, Citigroups Eirik Winter och Ernström & Co. 

Läs mer: Lysa: ”Svenska sparare är redo för robotrådgivning” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer