Annons

Här är de hetaste prylarna på SXSW

Jump XD är Tokyo Universitets bidrag till SXSW:s techmässa.
Jump XD är Tokyo Universitets bidrag till SXSW:s techmässa. Foto: Joey Abrait
Konferensen SXSW:s mässa drar varje år tiotusentals besökare. Bland VR-glasögon, healthtech-prylar och andra uppfinningar finns även tre svenska bolag. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Austins årliga konferens SXSW drar över 100 000 besökare till staden för att upptäcka det nyaste inte teknik, film och musik. Förutom seminarier och event har konferensen även en techmässa där startupbolag samsas med börsnoterade bolag och universitet, som alla vill visa upp sina produkter och tjänster. 

Av de över 200 utställarna på techmässan är det tre bolag med en tydlig svensk koppling: börsnoterade Tobii, it-säkerhetsbolaget Yubico och musiktechbolaget Soundtrap. För Soundtrap, som köptes av Spotify i november i fjol, är det första gången bolaget ställer ut på techmässan på SXSW.

Musiktechbolaget Soundtrap har tidigare enbart fokuserat på att sälja sin produkt till skolor men har nu även börjat vända sig till privatpersoner. Men Soundtrap är inte ensam om att sin nisch på techmässan. Speciellt musiktech är populärt på mässan och här finns allt från bolag som säljer in sig som experter på kombinationen AI och musik, blockkedjan och musik och även de med mer fysiska musiktillbehör.  

Förutom musiktech fortsätter VR att vara en populär nisch på SXSW:s techmässa. Vad som har dykt upp som en ny nisch är robotar som ska läsa av personers känslomässiga tillstånd och reagera utifrån det. I och med att robotar används mer och mer som ett hjälpmedel inom exempelvis äldrevården är detta ett växande område inom tech. 

Techmässan bjöd också på bolag som är där år efter år. Ett sådant bolag är den industriella robottillverkaren Kuka, med bas i Texas. I fjol visade deras robot upp konster genom att kasta flaskor, i år hade den ersatts av en större dansande modell. 

Läs även: Hennes uppdrag: Hantera Ubers kris 

Läs även: Bernie Sanders på SXSW: Avreglera inte bankerna 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies