Annons

Här är den nya Uber-utmanaren

Carina Asmussen är Sverigechef på Uber-utmanaren Mytaxi
Carina Asmussen är Sverigechef på Uber-utmanaren Mytaxi
I dag lanseras den tyskbaserade taxi-appen mytaxi i Stockholm. Tjänsten ska ta upp kampen om Stockholms appbokade taxiresor med Uber.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mytaxi är en del av fordonsjätten Daimler och finns idag i drygt 40 städer i Europa. I dag blir Stockholm den första skandinaviska staden där tjänsten lanseras.

”Under de senaste månaderna har vi kunnat bygga upp en taxiflotta på mer än 200 bilar, och vi kommer fortsätta rekrytera fler förare”, säger Carina Asmussen, Sverigechef på Mytaxi.

Läs även: Hundratals svenska Uber-förare åker dit i skattegranskning

Mytaxi är på många sätt lik Uber. En skillnad är däremot att Mytaxis förare har krav på att ha en taxameter i bilen. Kostnaden följer alltid samma tariffpris och påverkas alltså inte av tid på dagen och liknande.

Man bokar och betalar sin resa genom sin mobiltelefon. Vid beställning får användaren ett foto på föraren, förarens namn, registreringsskylt och liknande information.

Mytaxi erbjuder alla passagerare möjligheten att testa tjänsten för halva priset den första månaden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer