Hoppa till innehållet

Här är fintech-idéerna som kvalar in hos Sting

Skräddarsydda portföljer, företagslån och prognoser för allt från råvaror till flygplatsköer. Det är tre av idéerna som kvalar in till inkubatorn Stings fintech-program, som inleds i dag.

Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting och Jane Walerud, affärsängel och tidig investerare i Klarna, leder STING Test Drive.
Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting och Jane Walerud, affärsängel och tidig investerare i Klarna, leder STING Test Drive.

Förra året startade Sting programmet ”Test Drive” för att vaska fram framtidens bästa fintech-idéer. Bland idéerna som då tog form finns Sigmastocks (NTL), som fått in kapital från Collector-grundaren Lena Apler (NTL), och sparappen Klirr (NTL) som prisades som programmets vinnare.

I dag börjar årets upplaga av programmet när deltagarna samlas på KTH. De andra tillfällena kommer deltagarna att träffas hos programpartners som Industrifonden, FCG och Swedbank. Utöver att vara med som partner kommer Swedbank också att skicka egna anställda med projekt.

”Sting Test Drive är ett utmärkt initiativ för att testköra tidiga idéer. Vi ser fram emot att få dela med oss av våra erfarenheter, inom både B2B och B2C, ur ett investerarperspektiv”, säger Sofia Ericsson Holm, investeringsansvarig på Industrifonden.

Sting Test Drive leds av affärsängeln Jane Walerud (NTL), tidig investerare i Klarna (NTL), och Fredrik Rosengren från Sting. Under sju workshoppar på kvällstid ska de hjälpa entreprenörerna att utvärdera och utveckla sina affärsidéer.

”Vi ser flera intressanta idéer inom robotrådgivning och kostnadseffektivt sparande som utmanar finanssektorn. Det ska bli otroligt spännande att hjälpa dem framåt”, säger Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting.

Läs även: Åtta hungriga startupbolag tar plats i Stings nya startfält


Här är de 13 utvalda bolagen:

Aidough – erbjuder tjänsten ”Private banking for the masses” baserad på avancerade ekonomiska modeller och metoder för finansiell förvaltning och riskanalys. Aidough väger istället in alla aspekter av en individs ekonomi och livssituationoch skapar på så sätt en riskjusterad portföljförvaltning där t.ex. vissa typer av risker hedgas med försäkringar.

Cling – sammankopplar privata långivare och företag för att erbjuda små till medelstora företag säljfinansiering som tidigare enbart varit tillgängligt för de stora kedjorna. Företag oavsett storlek kan med privata långivares, eller med sitt eget capital, erbjuda finansieringstjänster som ger deras kunder större köpkraft och Clings långivare bättre avkastning.

EuroSavings – Sveriges bästa ränta i Europa. Inlåningsräntan på fasträntekonton hos de svenska bankerna är låg, oftast 0,2%-0,6%. EuroSavings gör det möjligt för privat- och företags-kunder att ta del av de bästa räntorna hos utvalda banker i Europa med 2-3% ränta med 3 månaders till 5 års löptid.

F&A Forecasting (NTL) – har skapat Indicio, en plattform som möjliggör för beslutsfattare att slå experterna inom prognostisering av allt från råvarupriser till flygplatsköer. Det är den första plattformen på marknaden att adressera behovet av en guidad prognosstruktur.

Kram – står för Kund Rådgivare Matchmaker. De erbjuder en lösning för att matcha kunder med rådgivare, handläggare och tjänster utifrån flera olika parametrar, t ex personlighet, drivkrafter samt kulturell och nationell bakgrund. Detta för att möta kunderna på deras villkor och ge dem en mer personlig upplevelse.

PopBank – är en banktjänst baserad på blockchain, där kunden kontroller och äger sina egna pengar utan att behöva en bank. Den bygger på att erbjuda förenklade och kostnadsfria tjänster inom ett helt öppet system säkrat genom distribuerad beräkningsteknik.

Primepilot (NTL)– kommer att bli den första kompletta robo-rådgivare i Norden, och även den första mobila. Dyra fonder och rådgivare hämmar spararnas tillväxt och pensioner men snart kan du spara smartare med Primepilot. Du får tillgång till information och rådgivning när som helst och var som helst, till marknadens lägsta totalkostnad.

SEEQEST – Är du investerad i kärnvapen utan att veta om det? Med SEEQEST ”googlar” du fram innehavet i Sveriges samtliga pensionsfonder, inklusive de kollektivavtalade. Du kan därmed bedöma om placeringarna stämmer med dina värderingar och agera därefter.

Småspararguiden – vill bota svenskarnas utbredda sparångest. Spararna betalar årligen 13 miljarder i onödiga avgifter och vet inte vem de skall vända sig till när rådgivare och personliga bankmän är säljare. Småspararguiden erbjuder en digital rådgivning som är enkel, engagerande, oberoende, transparent och hållbar.

Split Lending – erbjuder individer en ”crowd lending”-produkt som möjliggör positiv avkastning med låg risk i nuvarande lågräntemiljö. Split Lending möter behovet av tjänster och produkter som ger positiv avkastning och där kunderna kan lita på att någon har granskat risken.

Stratify – är en digital tjänst som samlar in och analyserar användarens samlade ekonomidata. De vill ge mikroföretag en möjlighet att känna ägarskap över sin ekonomi och erbjuder stöd i processen, övergripande kontroll och proaktiv rådgivning.

The Fair Loan Project – det schyssta snabblånet! The Fair Loan Project erbjuder snabblån till avsevärt lägre ränta än liknande bolag, högre flexibilitet och utan krångel och avgifter. Låneansökan och administration är helautomatiserade via webb/smartphone för att minimera kostnaderna. Lånefinansiering sker via ett P2P-upplägg med garanterad avkastning på 6-10 procent.

UBY – utnyttjar ”kraften av många” genom att tillhandahålla ett community för konsumenter att handplocka de bästa erbjudandena för specifika banktjänster – utan att binda upp sig för en enskild bank – och ändå få en samlad bild av sina bankengagemang.

Innehåll från Golden HitsAnnons

Säkra årets julfest på Golden Hits redan nu

Golden Hits presenterar stolt höstens efterlängtade evenemang – POP-TASTIC!, en ny dinnershow skapad av välkända Tess Merkel och Martin Rolinski. Med start den 22 augusti, och christmas-edition från den 13 november till den 21 december, står POP-TASTIC! redo att bli årets höjdpunkt för företagsjulmiddagar.

Mitt i centrala Stockholm på Kungsgatan 29 bjuder Golden Hits in till underhållning utöver det vanliga. Den 22 augusti går den nya föreställningen POP-TASTIC! av stapeln och från mitten av november till 21 december erbjuds den med en juligare twist. För företag som letar efter den perfekta platsen att fira årets framgångar, tacka sina anställda och sätta tonen för ett framgångsrikt nytt år, erbjuder POP-TASTIC! mer än bara en middag; det är en chans att dyka in i en värld av glädje, gemenskap och oförglömliga upplevelser. Stjärnproducenten Tess Merkel, som har skapat showen, kommenterar: 

– Just nu tror jag vi alla är i stort behov av att bara få ta en stund från allt tungt som händer omkring och bara få släppa allt och kliva in i en bubblig, färgglad värld av fest och glädje. Att få dansa och skråla för full hals till låtar vi känner igen för en kväll. På Golden är det okej att gå all in och släppa kontrollen för en stund. ‘We got you it’s gonna be Poptastic’

Martin Rolinski, medproducent, tillägger: 

– Det är så kul att Tess och jag med all den erfarenhet vi har från popmusiken kan sätta ihop den här showen där vi har kunnat ta med så fantastiskt duktiga artister. Jag vet att vi har något bra på gång när man själv verkligen vill se showen som gäst.

Skapa minnen som varar 

Julperioden hos Golden Hits är en magisk tid där POP-TASTIC! transformeras till en extra festlig upplevelse. Med julspecialer som väver in säsongens toner med showens popbangers, garanteras en kväll som medarbetarna kommer att prata om långt in i det nya året. Föreställningen ackompanjeras av en specialdesignad trerättersmeny, tillagad och serverad av Golden Hits egna utvalda ”guldgäng”, vilket lovar en fulländad mat- och musikupplevelse. Efter showens slut öppnas dörrarna till nattklubben där kvällen kan fortsätta, och kanske avslutas med en sjungande triumf i Karaokebaren.

– Vår vision var att skapa en show där varje låt, varje framträdande, förmedlar en känsla av glädje och samhörighet. Julen är en tid för gemenskap, och vi är övertygade om att POP-TASTIC! kommer att uppskattas av många företag, kommenterar Tess.

Boka platser redan nu

Bokningen är redan öppen och efterfrågan är hög berättar Cecilia Dahlbom, platschef på Golden Hits. För att garantera en plats till denna oförglömliga afton uppmanas företag att kontakta Golden Hits snarast, framför allt eftersom det endast är ett begränsat antal föreställningar under julperioden.

– POP-TASTIC! erbjuder en fulländad upplevelse med en måltid som matchar showens dynamik och kreativitet, vilket gör det till det självklara valet för årets företagsjulmiddag. Det är dags att boka in årets mest minnesvärda julmiddag – en kväll där företaget inte bara firar det gångna årets framgångar, utan också välkomnar framtiden med öppna armar och danssteg till popmusikens bästa hits, avslutar Cecilia. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Golden Hits och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera