Annons

Här är fintech-idéerna som kvalar in hos Sting

Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting och Jane Walerud, affärsängel och tidig investerare i Klarna, leder STING Test Drive.
Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting och Jane Walerud, affärsängel och tidig investerare i Klarna, leder STING Test Drive.
Skräddarsydda portföljer, företagslån och prognoser för allt från råvaror till flygplatsköer. Det är tre av idéerna som kvalar in till inkubatorn Stings fintech-program, som inleds i dag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Förra året startade Sting programmet ”Test Drive” för att vaska fram framtidens bästa fintech-idéer. Bland idéerna som då tog form finns Sigmastocks (NTL), som fått in kapital från Collector-grundaren Lena Apler (NTL), och sparappen Klirr (NTL) som prisades som programmets vinnare.

I dag börjar årets upplaga av programmet när deltagarna samlas på KTH. De andra tillfällena kommer deltagarna att träffas hos programpartners som Industrifonden, FCG och Swedbank. Utöver att vara med som partner kommer Swedbank också att skicka egna anställda med projekt.

”Sting Test Drive är ett utmärkt initiativ för att testköra tidiga idéer. Vi ser fram emot att få dela med oss av våra erfarenheter, inom både B2B och B2C, ur ett investerarperspektiv”, säger Sofia Ericsson Holm, investeringsansvarig på Industrifonden.

Sting Test Drive leds av affärsängeln Jane Walerud (NTL), tidig investerare i Klarna (NTL), och Fredrik Rosengren från Sting. Under sju workshoppar på kvällstid ska de hjälpa entreprenörerna att utvärdera och utveckla sina affärsidéer.

”Vi ser flera intressanta idéer inom robotrådgivning och kostnadseffektivt sparande som utmanar finanssektorn. Det ska bli otroligt spännande att hjälpa dem framåt”, säger Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting.

Läs även: Åtta hungriga startupbolag tar plats i Stings nya startfält


Här är de 13 utvalda bolagen:

Aidough – erbjuder tjänsten ”Private banking for the masses” baserad på avancerade ekonomiska modeller och metoder för finansiell förvaltning och riskanalys. Aidough väger istället in alla aspekter av en individs ekonomi och livssituationoch skapar på så sätt en riskjusterad portföljförvaltning där t.ex. vissa typer av risker hedgas med försäkringar.

Cling – sammankopplar privata långivare och företag för att erbjuda små till medelstora företag säljfinansiering som tidigare enbart varit tillgängligt för de stora kedjorna. Företag oavsett storlek kan med privata långivares, eller med sitt eget capital, erbjuda finansieringstjänster som ger deras kunder större köpkraft och Clings långivare bättre avkastning.

EuroSavings – Sveriges bästa ränta i Europa. Inlåningsräntan på fasträntekonton hos de svenska bankerna är låg, oftast 0,2%-0,6%. EuroSavings gör det möjligt för privat- och företags-kunder att ta del av de bästa räntorna hos utvalda banker i Europa med 2-3% ränta med 3 månaders till 5 års löptid.

F&A Forecasting (NTL) – har skapat Indicio, en plattform som möjliggör för beslutsfattare att slå experterna inom prognostisering av allt från råvarupriser till flygplatsköer. Det är den första plattformen på marknaden att adressera behovet av en guidad prognosstruktur.

Kram – står för Kund Rådgivare Matchmaker. De erbjuder en lösning för att matcha kunder med rådgivare, handläggare och tjänster utifrån flera olika parametrar, t ex personlighet, drivkrafter samt kulturell och nationell bakgrund. Detta för att möta kunderna på deras villkor och ge dem en mer personlig upplevelse.

PopBank – är en banktjänst baserad på blockchain, där kunden kontroller och äger sina egna pengar utan att behöva en bank. Den bygger på att erbjuda förenklade och kostnadsfria tjänster inom ett helt öppet system säkrat genom distribuerad beräkningsteknik.

Primepilot (NTL)– kommer att bli den första kompletta robo-rådgivare i Norden, och även den första mobila. Dyra fonder och rådgivare hämmar spararnas tillväxt och pensioner men snart kan du spara smartare med Primepilot. Du får tillgång till information och rådgivning när som helst och var som helst, till marknadens lägsta totalkostnad.

SEEQEST – Är du investerad i kärnvapen utan att veta om det? Med SEEQEST ”googlar” du fram innehavet i Sveriges samtliga pensionsfonder, inklusive de kollektivavtalade. Du kan därmed bedöma om placeringarna stämmer med dina värderingar och agera därefter.

Småspararguiden – vill bota svenskarnas utbredda sparångest. Spararna betalar årligen 13 miljarder i onödiga avgifter och vet inte vem de skall vända sig till när rådgivare och personliga bankmän är säljare. Småspararguiden erbjuder en digital rådgivning som är enkel, engagerande, oberoende, transparent och hållbar.

Split Lending – erbjuder individer en ”crowd lending”-produkt som möjliggör positiv avkastning med låg risk i nuvarande lågräntemiljö. Split Lending möter behovet av tjänster och produkter som ger positiv avkastning och där kunderna kan lita på att någon har granskat risken.

Stratify – är en digital tjänst som samlar in och analyserar användarens samlade ekonomidata. De vill ge mikroföretag en möjlighet att känna ägarskap över sin ekonomi och erbjuder stöd i processen, övergripande kontroll och proaktiv rådgivning.

The Fair Loan Project – det schyssta snabblånet! The Fair Loan Project erbjuder snabblån till avsevärt lägre ränta än liknande bolag, högre flexibilitet och utan krångel och avgifter. Låneansökan och administration är helautomatiserade via webb/smartphone för att minimera kostnaderna. Lånefinansiering sker via ett P2P-upplägg med garanterad avkastning på 6-10 procent.

UBY – utnyttjar ”kraften av många” genom att tillhandahålla ett community för konsumenter att handplocka de bästa erbjudandena för specifika banktjänster – utan att binda upp sig för en enskild bank – och ändå få en samlad bild av sina bankengagemang.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer