Annons

Här är höjdarna som investerat i nya Sting-fonden

Tunga namn: Per Brilioth och Klaus Hommels investerar med Sting
Tunga namn: Per Brilioth och Klaus Hommels investerar med Sting Foto: Foto: Niclas Ryberg, Filip Erlind
Klaus Hommels och Per Brilioth är två av de namnkunniga investerare som pumpat in pengar i den nya Sting-fonden Propel Capital III.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Propel capital är ett investeringsbolag som investerar i bolag som ingår i den techinkubatorn Sting (NTL). I våras drog man igång sin tredje fond, Propel III, och nu kan man presentera namnen på de investerare som valt att satsa sina pengar.

Läs mer: Spotify- och Klarna-investerare startar europeisk miljardfond

Totalt har Propel III fått med sig ett 30-tal namnkunniga investerare. Bland investerarna finns Klaus Hommels (NTL), den tyska superängeln som investerat i Skype, Facebook och King. Andra investerare är Per Brilioth, som investerat i Lendify och LeoVegas, samt Bo Mattsson, som tidigare investerat bland annat Cint och Qasa.

Propel Capital III kommer att investera 300 000 kronor i 25-30 nya STING-bolag fram till juni 2017.

Sedan starten 2014 har Propel Capital I och II finansierat 33 startups i acceleratorprogrammet STING Accelerate. Portföljen har utvecklats väl och av de 17 bolag som antogs första året har 14 attraherat sammanlagt över 40 miljoner kronor från andra investerare, enligt Sting.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer