Annons

Niklas Zennström går med i elscooterstriden

Niklas Zennströms Atomico går in i Lime.
Niklas Zennströms Atomico går in i Lime.
Elscooterföretaget Lime tar in 335 miljoner dollar från Uber och Alphabet. Med i rundan är också bland andra Atomico, Niklas Zennströms riskkapitalbolag.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elscootrar har dragit in enorma mängder pengar i nya investeringar det senaste halvåret. Stora summor satsas på att bli ledande när scootrarna når gator i USA och Europa. Med i racet om att dominera marknaden är Bird och Jump.

Läs mer: Miljardvärderade scootern kommer till Europa 

Ett av elscooterbolagen, Lime, har nu stängt en finansieringsrunda på 335 miljoner dollar, motsvarande drygt 2,9 miljarder kronor.

Bland andra är Uber, som nu alltså går in i sitt tredje elscooterbolag, och Alphabet några av investerarna, skriver bolaget i ett blogginlägg. Uber startar nu också ett samarbete med Lime och kommer att erbjuda Limes elscootrar i sin app.

Läs mer: Kontroversiell scooter får miljardvärdering

Rundan leddes av GV, tidigare Google Ventures, och förutom Alphabet och Uber gick även IVP och Fidelity in som nya investerare. Även Skype-grundaren och H&M-toppen Niklas Zennström går in som ny investerare genom riskkapitalbolaget Atomico.  

Totalt har Lime nu dragit in 467 miljoner dollar, motsvarande  strax över 4 miljarder kronor, i kapital och efter den senaste rundan värderas nu bolaget till 1,1 miljarder dollar. 

Samtidigt som elscootern blir allt mer populär, så väcker den också ilska i städer i USA och Europa. Protester mot att scootrarna dominerar vägar och städer har brutit ut och än så länge saknas ordentliga regelverk kring transportmedlen. Det har bland annat lett till förbud mot elscootertjänsterna i San Francisco i Kalifornien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer