Hoppa till innehållet

Här är prislappen när e-handlaren Boozt går till börsen

Mellan 3 och 3,5 miljarder kronor, så högt värderas e-handlaren Boozt inför noteringen i slutet av maj.

Hermann Haraldsson, vd för Boozt.com.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt.com.

E-handelsbolaget Boozt har satt ett prisintervall på 54-63 kronor per aktie inför den stundande noteringen på Stockholmsbörsen. Första handelsdag är planerad till den 31 maj enligt prospektet.

Redan förra året talade Staffan Mörndal, partner på storägaren Verdane Capital, om en notering under 2017. Tillsammans med Sunstone Capital äger Verdane drygt 50 procent av bolaget. 

Läs mer: Boozt.com ska till börsen före midsommar 

Resterande del ägs av skoföretaget Ecco, Friheden Invest och Sampension.  I samband med noteringen kommer både befintliga aktier och nya aktier via en nyemission att erbjudas.

Boozt beskriver sig själva som ett teknikföretag som säljer mode online. Företaget säljer kläder och skor, framför allt av nordiska märken, i mellan- och premiumsegmenten.

Prisintervallet ger ett marknadsvärde på 3 088-3 544 miljoner kronor för Boozt. Fyra ankarinvesterare i form av Ferd AS, Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) och Catella Fondförvaltning har åtagit sig att på vissa villkor förvärva aktier för omkring 565 miljoner kronor, motsvarande 39,5 procent av erbjudandet.

Boozt omsatte nära 1,4 miljarder kronor under 2016 med ett justerat rörelseresultat på 29,5 miljoner kronor. Under första kvartalet 2017 var nettoomsättningen 421,1 miljoner kronor (259,7) med ett rörelseresultat på -26,1 miljoner kronor (-17,1).

Carnegie och Danske Bank är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners, medan Berenberg är Joint Bookrunner i samband med börsnoteringen.

Läs även: Miljardboost för Boozt – firar med nytt kontor och lager

Finwire/Di Digital

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera