Annons

Här är Spotifys första hårdvara

Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek.
Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek. Foto: TORU YAMANAKA
Musiktjänsten Spotify ska testa en smart röstassistent, Car Thing, för en bättre uppfattning om hur personer konsumerar ljud under körning. Det skriver The Verge.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Car Thing pluggas in i bilens cigarettändare och aktiveras på samma sätt som Googles smarta högtalare, nämligen genom att säga ”Hey, Spotfiy”. Därefter begär personen den låt man önskar att lyssna på.

Testet kommer att vara litet och begränsat till utvalda Premium-kunder som får Car Thing gratis. Det inleds inom några veckor i USA och enligt källor har Spotify inte bestämt slutdatumet ännu. I nuläget uppges det inte heller finnas planer på att göra en bredare lansering av testet.

Spotifys test är för övrigt den första kring hårdvara, men bolaget skriver på bloggen att det bara handlar om att få bättre vetskap om hur människor lyssnar på musik och podcasts. Därmed förblir bolagets fokus på att vara den ledande ljudplattformen snarare än en producent av hårdvara, uppgavs det.

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer