Annons

Här är Stings nya startupstjärnor

Prions utvecklingsansvarige Marcus Skagerberg och vd Fredrika Bernadotte.
Prions utvecklingsansvarige Marcus Skagerberg och vd Fredrika Bernadotte.
Inkubatorn Sting tar in 15 nya startups i sitt affärsutvecklingsprogram. Bland affärsidéerna som är med finns smarta accessoarer, en app som vill öka säkerheten vid köp och sälj av begagnade bilar och en app för förskolan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De antagna affärsidéerna har möjlighet till en investering på 300 000 kronor från investeringsbolaget Propel Capital. Dessutom får de tillgång till affärsänglar via Propel Capital. Utöver det ges bolagen vägledning inom finansiering, affärsutveckling och tillång till viktiga kontakter inom industrin och vidare investeringsmöjligheter. 

”Vi i teamet har alla en teknisk bakgrund, så vi sökte till Sting för att få det stöd och den expertis vi behöver på affärssidan”, säger Alexa Edström, chef för marknadsföring och kommunikation på Imagilabs.

”Vi ser väldigt mycket fram emot att jobba med våra coacher och locka fler tjejer till techscenen”, säger hon.

Sting har sedan 2002 väglett över 240 startups, bland annat matsvinnsappen Karma och dataskyddsbolaget DP Organizer. Under 2017 omsatte Stings alumner 2,1 miljarder kronor.

Läs mer: DPOrganizer tar in 30 miljoner – ska skydda privatpersoners data

”Med Stings hjälp ser vi fram emot att kunna skala upp vårt bolag snabbare. Deras nätverk kan stötta oss i att attrahera både talanger och kapital, vilket kommer att vara aktuellt för oss”, säger Prions vd Fredrika Bernadotte. 

Här är de 15 bolagen som valts ut av Sting: 

Cardia: En app som vill erbjuda säkrare sätt att köpa och sälja begagnade bilar. 

Casablnca: Ett CRM-system som riktar sig till företag som arbetar med marknadsföring genom influerare.   

Creditive: Använder sig av AI-lösningar för att förenkla tillgången till företagskrediter. Tjänsten för samman entreprenörer med välskötta bolag och kreditgivare genom en digital process.

Float: En digital plattform där små och medelstora företag kan få kortfristiga lån genom företagets tillgångar. 

Gimme Shelter: Bygger prisvärda, nyckelfärdiga miljöhus som ska göra arkitektur tillgängliga för fler. 

Harvest Moon: Utvecklar en toalett som separerar och omvandlar urin och fekalier till växtnäring. 

Imagilabs grundare Beatrice Ionascu och Dora Palfi samt kommunikatören Silvia Istudor.
Imagilabs grundare Beatrice Ionascu och Dora Palfi samt kommunikatören Silvia Istudor.

Imagilabs: Bygger en gemenskap och ett verktyg för att lära tjejer mellan 12-16 år programmering. Via mobiltelefonen kan accessoarer ges liv och anpassas individuellt.

Mendi: Hårdvara med tillhörande app som ger användaren chans att förbättra sitt mentala välbefinnande, sin prestation och hälsa. 

PCT: Riktar sig till organisationer som vill minimera den tid som läggs på att hålla koll på, följa upp och planera återkommande uppgifter och processer.

Pliance: Ett API (verktyg som kommunicerar mellan plattformar och program) som företag kan använda för att automatisera sina anti-penningtvättsprocesser. Kundkontroller byggs in i företagens existerande verktyg och arbetsflöden. 

Prion: En plattform som låter förskolor dokumentera barnens dagliga aktiviteter och dela med sig av det till föräldrarna.   

Renbloc: En lösning för spårning och verifiering av energikällor för att kunderna ska se och följa hur deras energi produceras.

TADA Medical: Sätter en ny standard och planerar att tillverka säkrare medicinska slangar till sjukvård.  

Tailored Photons: Levererar frekvensomvandlingsenheter (FCU) baserade på skräddarsydda optiska kristaller för lasermarknader.

The Fit: Utvecklar mobil 3d-kroppsskanningsteknik som kan användas för att virtuellt handla kläder, måttbeställa produkter eller hitta rätt storlek. 

Läs också: Stings affärscoach: ”Kvinnliga grundare måste bli en icke-fråga”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer