Hoppa till innehållet

Här är Stockholmsbolagen som tävlar om miljonvinsten i Startup Tour 2018

Horse-tech, augmented reality för inomhusnavigering och intelligenta läroböcker. Det är några av idéerna som kommer att göra upp i pitchtävlingen under den första deltävlingen i Startup Tour 2018 i Stockholm den 19 september.

Grundarteamen för tre av bolagen, Ztable, Woshapp och Kognity, som pitchar på Di Digital Startup Tour i Stockholm den 19 september.
Grundarteamen för tre av bolagen, Ztable, Woshapp och Kognity, som pitchar på Di Digital Startup Tour i Stockholm den 19 september.

Det börjar dra ihop sig för höstens stora startupevent. Den 19 september rivstartar nämligen den tredje upplagan av Di Digital Startup Tour med en deltävling på Hamburger Börs i Stockholm.

Nu har de sju bolagen som ska pitcha sin affärsidé på scen valts ut (se nedan).

Vinnaren utses av publiken tillsammans med en jury med några av Sveriges tyngsta riskkapitalbolag och direktkvalificeras till den stora finalen den 28 november då bland annat en miljon kronor i annonspengar från Bonnier News står på spel.

Förra året var det ett healthtechbolag som stod som slutlig segrare av Di Startup Tour när det digitala vårdbolaget Doctrin vann juryns och publikens gunst under den stora finalen. Året dessförinnan knep magnetkamerabolaget Amra från Linköping den översta pallplatsen.

Läs mer: Riskkapitalfavoriten Doctrin: ”Vi mångdubblar garanterat omsättningen i år” 

Nytt för i år är att gästerna inbjuds till speed dating tillsammans med investerare och en pitch-lärare. Syftet är att unga tillväxtbolag ska kunna presentera sin idé och komma i kontakt med potentiella nyckelpersoner. Säkra din plats i publiken här.

På Hamburger Börs den 19 september gästas scenen även av Konrad Bergström, grundare av hörslurbolaget Zound Industries, och Faviana Vangelius von Heijne, grundare och vd för AR- och VR-bolaget Svrvive Studios, som kommer att berätta om sina entreprenörsresor.

Här är bolagen som pitchar i Stockholm den 19 september:

1. Ahum (NTL) - Matchar klienter med terapeuter och psykologer genom algoritmer

Fredrik Sandin, som är Ahums grundare.
Fredrik Sandin, som är Ahums grundare.

Segment: Mjukvara, Health-tech, E-handel & Marknadsplatser
Grundades: 2015 av Fredrik Sandin
Finansiering: Investering från riskkapitalbolag
Hemsida: http://ahum.se/

2. Comprado (NTL) – Jämförelsesajt för varor och tjänster i närheten av kunden

Teamet på Comprado: Frederik Marqvard, Klim Kouznetsov, Markus Nilsson, Michael Sender, Samy Khatib
Teamet på Comprado: Frederik Marqvard, Klim Kouznetsov, Markus Nilsson, Michael Sender, Samy Khatib

Segment: E-handel & Marknadsplatser
Grundades: 2015 av Anders Brinck och Nicklas Tingström
Finansiering: Investering från affärsängel
Hemsida: http://comprado.se

3. Kognity (NTL) - Utvecklar intelligenta läroböcker genom teknik och pedagogik

Kognitys team: Karin Bjerde med grundarna Hugo Wernhoff och Nicholas Johansson.
Kognitys team: Karin Bjerde med grundarna Hugo Wernhoff och Nicholas Johansson.

Grundades: 2014 av Hugo Wernhoff och Nicholas Johansson
Segment: Edtech
FInansiering: Norrsken Foundation, Gullspång invest samt ängelinvesterare
Hemsida: http://www.kognity.com 

4. Tangar - Inomhusnavigering med hjälp av augmented reality

Grundarteamet på Tangar: Jacob Qvisth, Max Bergmark och Axel Nordenström.
Grundarteamet på Tangar: Jacob Qvisth, Max Bergmark och Axel Nordenström.

Grundades: 2017 av Jacob Qvisth, Max Bergmark och Axel Nordenström
Segment: Marknadsföring, Mjukvara
Finansiering: Investering från affärsängel
Hemsida: http://tangar.io

5. Zaver (NTL) - Appen som erbjuder delbetalning vid andrahandsköp

Grundarteamet på Zaver: Linus Malmén och Amir Marandi.
Grundarteamet på Zaver: Linus Malmén och Amir Marandi.Foto: Joey Abrait

Segment: Fintech
Grundades:
2016 av Linus Malmén och Amir Marandi
Finansiering: Investering från riskkapitalbolag
Hemsida: https://zaver.se

6. Ztable (NTL) – Socialt nätverk för ryttare, med övningar och träningskalender

Grundarteamet på Ztable: Ingrid Sundqvist, Erika Hjertén och Totta Ogander
Grundarteamet på Ztable: Ingrid Sundqvist, Erika Hjertén och Totta Ogander

Segment: Mjukvara, Sociala nätverk
Grundades: 2016 av Ingrid Sundqvist, Erika Hjertén och Totta Ogander
Finansiering: Investering från affärsängel
Hemsida: http://ztable.se

7. Woshapp (NTL) – En miljövänlig biltvätt som tar sig dit kunden är

Grundarteamet på Woshapp: Mark Owuya och Jens Karlsson
Grundarteamet på Woshapp: Mark Owuya och Jens KarlssonFoto: Tobias Björkgren

Segment: Cleantech
Grundades:
2016 av Mark Owuya och Jens Karlsson
Finansiering: Investering från affärsängel
Hemsida: https://www.woshapp.se

 

 Di Startup Tour – fakta

Deltävlingen drar igång kl. 15.15 den 19 september på Hamburger Börs i Stockholm. Sju bolag pitchar sin affärsidé på scen. Under dagen intervjuas även Zound Industries Konrad Bergström och Svrvives Faviana Vangelius von Heijne på scen. Dessutom inbjuds gästerna till speeddating med investerare och en pitch-lärare. Anmäl dig till en plats i publiken här.

Efter den första deltävlingen i Stockholm åker DI Startup Tour vidare till Luleå den 3 oktober, Göteborg den 24 oktober och till Malmö den 7 november. Den stora finalen går sedan av stapeln den 28 november i Stockholm. Läs mer om Di Digital Startup Tour och säkra en plats i publiken eller anmäl ditt bolag här. 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera