Annons

Här är svenskarna som hyllas av Apple

Inte mindre än två svenska bolag prisades under gårdagens utvecklarkonferens hos Apple. Nämligen spelbolaget Mediocre Games och dj-appen Pacemaker.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under måndagens utvecklarkonferens WWDC 2015 i San Fransisco mottog åtta apputvecklare priset Apple Design Award. Två av dem är svenska.

Det handlar om dj-appen Pacemaker samt spelbolaget Mediocre Games, som Di Digital uppmärksammade i en artikel förra veckan.

Läs även: Apples storlek kan krossa Spotify

 ”För oss är det helt fantastiskt kul att få en utmärkelse och en ytterligare bekräftelse på det vi gör här. Vi är på väg mot någonting stort”, säger Olof Berglöf, marknadsansvarig och en av grundarna av Pacemaker.

Pacemaker var även ett av de bolag som valdes ut av Apple för att utveckla appar för Apple Watch, redan innan klockan släpptes i april i år. Svenskarna har, föga förvånande, fått en rejäl skjuts av att lyftas fram av hårdvarujätten.


Stockholmsbolaget Pacemaker lanserade sin dj-app i februari 2014, i april i år lanserade man versioner för Ipad och Watch. Foto: Pacemaker

Enligt Olof Berglöf gick bolaget snabbt  från 1 till 2 miljoner nedladdningar, i samband med lanseringen av Watch.

Även Mediocre Games har tidigare uppmärksammats av Apple, då för spelet Smash Hit för Iphone och Android. Efter att spelet uppmärksammades av Apple vid lanseringen rusade det på topplistor världen över.

Denna gång handlar det om indiestudions nylanserade spel Does Not Commute, som Apple hyllar för dess ”genomgående vackra 60-tals estetik”.

I slutet av april släpptes Does Not Commute, som laddades ned i 8,5 miljoner exemplar under den första månaden. Foto: Mediocre Games

Läs även: Sveriges nya spelmiljonärer tackar nej till riskkapital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer