Annons

Här är svenskarna som hyllas av Apple

De ska lösa problemet med ”försvunna” datorer SPONSRAT AV Ricoh Sverige AB

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Dogbuddys Anna Ekman, expansionschef, Sverigechef Samira Mchater samt grundare och vd Richard Setterwall. Foto: Press

Svenska ”Airbnb för hundar” tar in 50 miljoner – ska till fler länder

Sundar Pichai, Googles vd.

Google köper HTC-anställda för miljarder

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Här är svenskarna som hyllas av Apple

Inte mindre än två svenska bolag prisades under gårdagens utvecklarkonferens hos Apple. Nämligen spelbolaget Mediocre Games och dj-appen Pacemaker.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under måndagens utvecklarkonferens WWDC 2015 i San Fransisco mottog åtta apputvecklare priset Apple Design Award. Två av dem är svenska.

Det handlar om dj-appen Pacemaker samt spelbolaget Mediocre Games, som Di Digital uppmärksammade i en artikel förra veckan.

Läs även: Apples storlek kan krossa Spotify

 ”För oss är det helt fantastiskt kul att få en utmärkelse och en ytterligare bekräftelse på det vi gör här. Vi är på väg mot någonting stort”, säger Olof Berglöf, marknadsansvarig och en av grundarna av Pacemaker.

Pacemaker var även ett av de bolag som valdes ut av Apple för att utveckla appar för Apple Watch, redan innan klockan släpptes i april i år. Svenskarna har, föga förvånande, fått en rejäl skjuts av att lyftas fram av hårdvarujätten.


Stockholmsbolaget Pacemaker lanserade sin dj-app i februari 2014, i april i år lanserade man versioner för Ipad och Watch. Foto: Pacemaker

Enligt Olof Berglöf gick bolaget snabbt  från 1 till 2 miljoner nedladdningar, i samband med lanseringen av Watch.

Även Mediocre Games har tidigare uppmärksammats av Apple, då för spelet Smash Hit för Iphone och Android. Efter att spelet uppmärksammades av Apple vid lanseringen rusade det på topplistor världen över.

Denna gång handlar det om indiestudions nylanserade spel Does Not Commute, som Apple hyllar för dess ”genomgående vackra 60-tals estetik”.

I slutet av april släpptes Does Not Commute, som laddades ned i 8,5 miljoner exemplar under den första månaden. Foto: Mediocre Games

Läs även: Sveriges nya spelmiljonärer tackar nej till riskkapital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post