Annons

Här är svensken som utvecklat Microsofts Slack-utmanare

Avanades stjärnutvecklare Wictor Wilén och Microsofts vd Satya Nadella.
Avanades stjärnutvecklare Wictor Wilén och Microsofts vd Satya Nadella.
Efter Slack och Workplace by Facebook lanserar Microsoft nu sitt chattverktyg för arbetet ”Microsoft Teams”. Bakom tjänsten står bland andra den svenske stjärnutvecklaren Wictor Wilén.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Microsoft har tidigare släppt sitt chatverktyg Yammer för kommunikation i större grupper. Nu lanserar techjätten sin Slack-utmanare som precis som Slack fungerar som ett chattverktyg i arbetsgrupper. En av personerna som har varit med och utvecklat ”Microsoft Teams” är svensken Wictor Wilén på utvecklingsbolaget Avanade.

”Det är en ny chatt-tjänst från Microsoft som integreras i 365-plattformen”, säger Wictor Wilén.

Läs även: Så ska Facebook slakta Slack

Integrationen av Microsoft Teams i Microsofts Office 365 öppnar upp chattverktyget för alla Office 365-användare. Enligt uppgifter från Microsoft rör det sig om en användarbas på över 190 miljoner användare. Inräknad i den siffran är de runt 80 miljoner personer som i dagsläget använder den svenskgrundade telefonitjänsten Skype.

”Det är väldigt lik Slack i funktionalitet sedan finns det vissa skillnader. De orosmoln som finns hos säkerhetsavdelningar är redan hanterade i plattformen. Däremot fyller man en lucka som har funnits i Microsofts tjänster”, säger Wictor Wilén.

De orosmoln som finns hos säkerhetsavdelningar är redan hanterade i plattformen.

Microsoft har förutom Yammer även Skype, mejltjänsten Outlook och intranätstjänsten Sharepoint på sin plattform. 

Läs även: Ny Skype-produkt ska låta Microsoft utmana Slack

En anledning till varför företag skulle välja Microsoft Teams i stället för andra chatverktyg är säkerheten, enligt Wictor Wilén.

”Från ett företagsperspektiv så uppfyller den alla säkerhetskrav och regler även där de skiljer sig geografiskt, som exempelvis EU:s regelverk. På det sättet vore det mycket enklare för säkerhetsavdelningarna att ta ett beslut för att använda det här”, säger Wictor Wilén.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer