Annons

Här är techstjärnornas hemliga investering

Klarnas Sebastian Siemiatkowski (tv), Kings Sebastian Knutsson (mitten) och Skype-grundaren Niklas Zennström har investerat i Prion. Foto: Rebecka Uhlin/Jesper Frisk
Klarnas Sebastian Siemiatkowski (tv), Kings Sebastian Knutsson (mitten) och Skype-grundaren Niklas Zennström har investerat i Prion. Foto: Rebecka Uhlin/Jesper Frisk
Grundarna bakom Skype, Klarna och King har investerat i förskoleappen Prion. Investeringen som gjordes av techgrundarna redan 2016 har hållits hemlig fram tills nu.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är Niklas Zennström, King-grundaren Sebastian Knutsson och paret Nina och Sebastian Siemiatkowski som har investerat i bilddelningstjänsten Prion. Bolaget vänder sig till förskolor och föräldrar för att förenkla föräldrakommunikationen.

Investeringen i fotoappen Prion gjordes redan 2016, men projektet har hållits hemligt fram till nu. 

”I grunden handlar Prion om att föra människor närmare varandra genom att göra det enkelt att dela bilder med rätt målgrupp. För att företaget ska lyckas så kunde vi inte tänka oss bättre investerare. Med deras breda och framgångsrika erfarenhet har vi en riktigt bra grund för att ta Prion vidare i Sverige och internationellt”, säger Fredrika Bernadotte, VD och medgrundare av Prion. 

Foto: Prion

Fredrika Bernadotte och Tobias Brander är grundare av Prion. Foto: Oscar Lundgren

Bolaget grundades av Fredrika Bernadotte och teknikchefen Tobias Brander och har under våren har appen testats för privat bruk och till hösten kommer den att lanseras för förskolor runt om Sverige. 

Det här är första gången som techprofilerna Niklas Zennström, Sebastian Knutsson och Sebastian Siemiatkowski saminvesterar. Tillsammans går de in med 2,4 miljoner kronor i Prion.

”Jag och min fru är själva småbarnsföräldrar och kan verkligen relatera till att man vill dela olika privata bilder med olika personer inom sin familj, vänskapskrets och förskola. Det behovet och grundarnas enorma drivkraft gjorde att jag ville investera i Prion”, säger Sebastian Siemiatkowski i ett meddelande. 

King-grundaren Sebastian Knutsson, som i förra veckan gick in med 50 miljoner kronor i Norrskens nya fond är har även investerat i andra konsumentappar via sitt riskkapitalbolag Sweet Capital.

”Jag ser behovet av Prion och potentialen i hur den kan spridas och bli riktigt stor och jag gillar teamet. Det var en bra kombination för mig som är väldigt intresserad av spel och konsumentappar”, säger Sebastian Knutsson.

Läs även: Byggde miljardbolag – nu investerar de i välgörande startups 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer