Annons

Hästappen Equilab skrittar in i USA

Equilab team Adam Torkelsson, vd och medgrundare, Therese von Hackwitz, ledamot, Per Ericsson, ordförande och medgrundare och teknikchef och medgrundare Simon Bengtsson.
Equilab team Adam Torkelsson, vd och medgrundare, Therese von Hackwitz, ledamot, Per Ericsson, ordförande och medgrundare och teknikchef och medgrundare Simon Bengtsson.
Tillväxten stegrar för Göteborgs hästapp Equilab. Nu lanserar startupbolaget sin tjänst i USA.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ridsporten omsätter dubbelt så mycket pengar som musikindustrin i USA. I Sverige spenderas över 40 miljarder på hästsport årligen. 

Ett bolag som vill rida på trenden är Göteborgsbaserade Equilab (NTL). Sedan starten 2016 har man tagit fram en teknik som låter ryttare mäta sin hästs rörelser med mobilen. Via ett AI-system kan användarna få bättre koll på sin träning och även ta bättre hand om sina hästar, enligt bolaget.

På mindre än tre år har man lockat över 350 000 användare, varav 110 000 i Tyskland, 70 000 i Storbritannien och lika många i Sverige. Appen finns redan på elva språk och man har lanserat officiellt i fem länder.

Totalt har Equilab tagit in 7 miljoner kronor i riskkapital sedan starten. Bland delägarna kan nämnas Chalmers Ventures, samt affärsänglarna Ted Nelson, i dag affärschef på Truecaller, samt Erik Fischbeck genom sitt bolag Spectric Intelligence.

Equilabs app.
Equilabs app.

Nu skalar man upp med en lansering på andra sidan Atlanten.

”Vi lanserar i USA under veckan. Det är en av de största hästmarknaderna i världen och vi ser ett stort intresse för en app som Equilab där. Vi har redan anpassat appen för den amerikanska marknaden, med discipliner som Western-ridning”, säger Adam Torkelsson, vd och medgrundare på Equilab.

Läs mer: Hästappen Equilab tar in nytt kapital 

Equilab släppte sin premiumtjänst i december 2018.

”Vi fokuserar på tillväxt just nu”, säger Adam Torkelsson.

För att klara expansionen siktar man på att ta in pengar i en ny kapitalrunda senare i år. Man ska även dubbla antalet medarbetare från 10 till 20.

”Men vi ska vara kvar i Göteborg och har inga planer på att etablera ett nytt kontor i närtid”, säger Adam Torkelsson.

Equilab var ett av bolagen som deltog i Di Digital Startup Tour 2016.

Läs mer: Deras träningsapp för ridsport fyller på kassan – vill expandera utomlands

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer