Annons

Hästappen Equilab tar in nytt kapital

Teamet bakom Equilab.
Teamet bakom Equilab. Foto: pressbild.
Hästentusiaster lägger miljoner på ridsport varje år. Ett startupbolag som rider på vågen är Göteborgs Equilab som nu tar in nytt kapital för internationell expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ridsporten omsätter dubbelt så mycket pengar som musikindustrin i USA. I Sverige spenderas över 40 miljarder på hästsport årligen. Ändå har det länge saknats digitala lösningar för ryttare. 

Göteborgsbolaget Equilab (NTL) har sedan starten 2016 tagit fram en teknik som låter ryttare mäta sin hästs rörelser med mobilen. På det sättet kan användarna få bättre koll på sin träning och även ta bättre hand om sina hästar, enligt bolaget.

Nu tar bolaget in sin första investeringsrunda på 3,5 miljoner kronor för öka på sitt användarantal från de drygt 18 000 användare de har i dag. Förutom Chalmers Ventures investerar även affärsänglarna  Ted Nelson, i dag affärschef på Truecaller (NTL), samt Erik Fischbeck som investerar genom sitt bolag Spectric Intelligence. 

”För några veckor släppte vi vår senaste version och hoppas kunna släppa den i åtta språk om några veckor. Nu vill vi lansera den i Europa, USA och Brasilien”, säger Adam Torkelsson, vd och medgrundare av Equilab.

Läs mer: Livräddare prisades på Startup Tour i Göteborg 

Appen finns redan på svenska, engelska och portugisiska, vilket har gjort att den redan har användare i andra länder. Och användarantalet växer med 40 procent månad för månad uppger Adam Torkelsson.

”En av våra användare hörde av sig till oss och erbjöd sig att översätta den till portugisiska eftersom de ville ha den på sitt eget språk. Det var perfekt”, säger Adam Torkelsson.

Bolaget har tidigare fått bidrag av bland annat Vinnova och enligt grundaren har de inte behövt mer kapital förrän nu. 

”Det är först nu när vi vill börja marknadsföra tjänsten på riktigt”.

Equilab var ett av bolagen som deltog i Di Digital Startup Tour i fjol. Ansökan för att delta i år är just nu öppen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer