Annons

Healthtech-bolaget Frisq tar in nytt kapital – ska ta sig ut i Europa och USA

Frisq noterades på First North i oktober.
Frisq noterades på First North i oktober.
Healthtech-bolaget Frisq tar in 53 miljoner kronor. Bakom investeringen står Swedbank, Handelsbanken och en techprofil. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Börsnoterade Frisq ska växa snabbare och ta sig an en internationell expansion. Därför tar man in nytt kapital från Swedbank Robur Ny Teknik, Handelsbanken Fonder och Lars Björk, grundare av Qlik, som också tar plats i styrelsen. Sammanlagt 53 miljoner kronor tas in genom en nyemission.

 ”Lars Björk är den typen av profil som gjort den resan som vi nu gör, det är mycket värdefullt för oss. Han kan ju se mönstren i när vi behöver göra olika saker, hur vi ska tänka på organisationsuppbyggnad och hur vi kan säkerställa att vi fokuserar på en skalbar produkt. Lars är den som jag tror kan hjälpa oss att blicka in i framtiden”, säger Frisqs vd Martin Irding.

Healttech-bolaget köpte en ny plattform i februari förra året, något som nu blivit en del av bolagets hälsolösning Frisq Care. Plattformen har ingått i flera nya samarbeten mellan Frisq och vårdgivare och samlar patienternas data och journaler på en plats, vilket underlättar både för patienter som har ett längre vårdbehov när de slussas runt mellan olika vårdgivare.

Läs mer: Frisq köper plattform och tar in 50 miljoner kronor 

Bland andra Sahlgrenska universitetssjukhuset, Norges största privata sjukhus samt Sophiahemmet i Stockholm är avtalspartners. Nu siktar man på att snabba på sin internationella expansion.

”Vi sitter på en världsunik produkt och därför måste vi expandera internationellt. Vi får enormt positiv feedback och eftersom vi ligger så pass långt före andra med våra system så måste vi hålla det gapet och få muskler för att expandera i Europa och USA”, säger Martin Irding.

Det nya kapitalet ska gå till marknadsföring på nya marknader, rekrytering av ny personal och en fortsatt utveckling av Frisq Care, bland annat inom AI.

 ”Vi har resursbrist just nu och har anställt ett antal personer redan men har fler på gång. Vi vill också titta på möjligheterna med AI. Vi har en datahantering i vår programvara där tror vi att vi kan få in AI som då kan möjliggöra ännu fler funktioner.”

Och enligt Martin Irding är investeringen från Swedbank Robur Ny Teknik en kvalitetsstämpel som visar vart företaget är på väg.

”Frisqs anpassade vårdplaner har potential att förändra vårdsystem både i Sverige och utomlands. Deras produkt verkar positivt för såväl patienter som vårdgivare och vi är övertygade om att innovationer inom digital hälsa, som Frisq, kommer att spela en viktig roll i hållbara vårdsystem framöver”, säger Carl Armfelt och Erik Sprinchorn, förvaltare på Swedbank Robur Ny Teknik i ett pressmeddelande.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer