Annons

Hej, det är vi som är Di Digital

Jack Werner, Viktor Ström, Miriam Olsson Jeffery, Josefin Jakobsson, Daniel Goldberg
Jack Werner, Viktor Ström, Miriam Olsson Jeffery, Josefin Jakobsson, Daniel Goldberg Foto: Joey Abrait
I mötet mellan den digitala tekniken, dess användare och näringslivet föds vår tids viktigaste berättelser. Med Di Digital vill vi berätta dem.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Året är 2015. Intressanta saker händer. Världens största taxibolag, Uber, äger inga bilar. Världens mest populära medieföretag, Facebook, skapar inget innehåll. Världens mest värdefulla butik, Alibaba, har inget eget lager. Världens största hotellföretag, AirBnB, äger inga fastigheter.

Så skrev journalisten Tom Goodwin i våras. Det är svårt att sätta bättre ord på varför vi lanserar Di Digital.

De viktigaste samhällsförändringarna sker i dag i mötet mellan den digitala tekniken, dess användare och det traditionella näringslivet. Vi är övertygade om att de viktigaste historierna, de som kommer att definiera vår tid, utspelar sig just där.

Med Di Digital vill vi skapa platsen för de historierna. Här kommer du att kunna läsa om den snabbväxande svenska tech- och startupindustrin. Men också om hur nätet och den digitala tekniken förändrar samhället i stort, genom kultur, politik och media. För vi är övertygade om att det inte är en slump att Sverige gett världen både miljardföretag som Spotify, Klarna och Skype, liksom fenomen som Minecraft, Pewdiepie och The Pirate Bay.

De viktigaste historierna, de som kommer att definiera vår tid, finns i mötet mellan den digitala tekniken, dess användare och det traditionella näringslivet.

Idag gör vi smygpremiär med en kartläggning av de tyngsta affärsänglarna på den svenska techscenen. Läs huvudartikeln här. Missa inte intervjuerna med Dušan Stojanović och Carl Silbersky. Läs också Josefin Jakobssons kommentar om varför bristen på kvinnligt investeringskapital skapar sämre bolag.

Senare i veckan kommer du att få läsa om nyhetsbyrån som blåste hela mediesverige, spelsveriges hetaste – och hemligaste – startupföretag, och mycket annat.

Snart öppnar vi hela vår sajt i betaversion, och utvecklingsarbetet fortsätter. Vi vill givetvis inte vara sämre än världen vi bevakar. Därför vill vi hitta nya sätt att göra vår journalistik relevant och spännande i en digital kontext. En del kommer att gå fel, en del kommer att bli jättebra. Det hör till.

Till hösten lanserar vi en databas inspirerad av amerikanska Crunchbase, som vi tror kan bli ett oumbärligt verktyg för alla som arbetar i och med den svenska tech- och startupindustrin.

Gillar du det du ser? Dela gärna våra artiklar med dina vänner! Följ oss gärna - och prata med oss - på Facebook och Twitter.

Välkommen till Di Digital. Det ska bli roligt att utvecklas tillsammans med er.

Daniel Goldberg

Viktor Ström

Josefin Jakobsson

Jack Werner

Miriam Olsson Jeffery

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies