Annons
Mot börsen: Hellofresh, med Northzones partner Jessica Nilsson som en av grundarna, och Delivery Hero, med Niklas Östberg som grundare och vd.

Hellofresh och Delivery Hero närmar sig börsen

Två av tre svenskar läser inte säkerhetsavtalen till appar SPONSRAT AV Visma

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Dogbuddys Anna Ekman, expansionschef, Sverigechef Samira Mchater samt grundare och vd Richard Setterwall. Foto: Press

Svenska ”Airbnb för hundar” tar in 50 miljoner – ska till fler länder

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Hellofresh och Delivery Hero närmar sig börsen

Mot börsen: Hellofresh, med Northzones partner Jessica Nilsson som en av grundarna, och Delivery Hero, med Niklas Östberg som grundare och vd.
Mot börsen: Hellofresh, med Northzones partner Jessica Nilsson som en av grundarna, och Delivery Hero, med Niklas Östberg som grundare och vd.
Rocket Internets matbolag Hellofresh och Delivery Hero närmar sig börsen. Båda bolag har svenskar bland grundarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tyska startup-fabriken Rocket Internet, med svenska Kinnevik som delägare, siktar återigen på att notera sina delägda matbolag. Detta enligt uppgift till nyhetsbyrån Reuters.

Det ena fallet rör matkassebolaget Hellofresh, där den tyska internetinkubatorn är storägare. Bolaget, med Northzones partner Jessica Nilsson som en av grundarna, drog tillbaka en planerad notering i november 2015. Men nu förbereder bolaget en notering som skulle kunna äga rum till hösten. Det skrev Reuters i onsdags eftermiddags med hänvisning till icke-namngivna källor.

Ett villkor för Hellofresh-noteringen sägs vara att en börsnotering av likaledes Rocket-delägda Delivery Hero blir en framgång när det bolaget börsnoteras i mitten av juli. Planer på detta rapporterade Reuters om i tisdags. Värderingen i Delivery Hero-noteringen sägs hamna på omkring 34-39 miljarder kronor.

Delivery Hero grundades 2011 av svensken Niklas Östberg och i dag är han företagets vd.

Läs mer: Delivery Hero säkrar miljardinvestering 

I Rocket Internets senast publicerade portföljöversikt, med värdedatum per 15 november 2016, uppgavs Hellofresh vara värt närmare 26 miljarder kronor (2,63 miljarder euro) och Delivery Hero närmare 29 miljarder kronor (2,95 miljarder euro), baserat på de båda bolagens senaste finansieringsrundor. Rocket Internet ägde då 56 respektive 37 procent av bolagen. Sedan dess har Delivery Hero köpt sektorkollegan Foodpanda, som var värt cirka 5 miljarder kronor enligt samma översikt.

Totalt togs Rocket Internets innehav i de tre bolagen då upp till ett värde på 27,4 miljarder kronor (2,82 miljarder euro).

Läs mer: Efter Hellofresh – nu letar Jessica Nilsson efter nästa e-handelsjätte 

Reuters rapporterade om Delivery Hero-noteringen strax före börsstängning på tisdagen och om Hellofresh på onsdagseftermiddagen. Rocket-aktien steg drygt 5 procent på onsdagen och 3,4 procent på torsdagen, men backar tillbaka något i inledningen av fredagshandeln.

Kinnevik äger 7 procent av Rocket Internet, och har inget direktägande i hämtmats- eller matkassebolag.

Direkt / Di Digital


Hör allt om Facebooks satsning på matleveranser i senaste Digitalpodden:

http://embed.acast.com/digitalpodden/seb-sblockchain-satsning-facebookshamburgareochfemalefounders-vinnarna

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post