Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Helsingfors slår Stockholm i ny startuplista

Helsingfors hamnar på andra plats i ny lista över bästa startupstäder.
Helsingfors hamnar på andra plats i ny lista över bästa startupstäder. Foto: Wikimedia commons.
Stockholm hamnar på femte plats i en ny rankning av städers entreprenörsvänlighet. För kanske första gången blir Stockholm slaget av Helsingfors som hamnar på en andraplats i Nestpicks lista.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Trots att Stockholm är den region som producerar näst flest så kallade enhörningar per capita i världen efter Silicon Valley, så är staden inte den bästa att bo i som startupanställd, i alla fall om man ska tro Nestpicks rapport. I Nestpicks genomgång hamnar Stockholm enbart på en femteplats när världens bästa startupstäder rankas.

Förutom San Francisco, Berlin och Singapore, hamnar även Finlands huvudstad på en bättre placering än Stockholm. Helsingfors, som bland annat är känt för Supercell och Slush, rankas tvåa, efter Singapore, på listan.

Nestpick som har en tjänst där privatpersoner kan hyra fullt utrustade bostäder när de flyttar till en ny stad har valt att göra rankningen efter att de sett att startupbolag har en stor dragningskraft som arbetsgivare. För rankningen har Nestpick valt ut 85 städer runt om i världen. Bolaget har sedan tittat på hur bra städerna är när det gäller ekosystem för startupbolag, lön inom projektledning, teknik och marknadsföring, socialt stödsystem, levnadskostnader och livskvalité. Se hela listan här

Läs även: Rapport: Sverige världens näst mest innovativa land 

Stockholm som rankas högt när det gäller ekosystem och jämställdhet dras ned i placeringen när det gäller skatter, personlig säkerhet och levnadskostnader där Sverige rankas som 15:e sämsta staden att jobba i för en startupanställd.

Den som anser att Stockholm har placerats lägre än förtjänat kan kanske pusta ut åt att Sveriges huvudstad åtminstone slår Tel Aviv (6:e plats), Köpenhamn (11:e), Paris (17:e), Barcelona (34:e) och London (43:e) på Nestpicks lista. 

För att få en annan syn på hur städerna placeras finns även flera andra rankingar.

Läs även: Guide: 13 platser i Stockholm en "techturist" inte får missa 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post