Annons

Hemnet investerar i uthyrningssajt

Qasas grundarteam.
Qasas grundarteam.
Bostadssajten Hemnet köper in sig i startupbolaget Qasa, en sajt inriktad på långtidsuthyrningar av enskilda rum och andrahandsuthyrning. Målet är att skapa en gemensam plattform för alla boendeformer. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Att hyra är för många människor ett första steg in på bostadsmarknaden. Därför är det naturligt att Hemnet nu via Qasa erbjuder de som inte vill eller har möjlighet att köpa eller sälja att hitta ett boende", säger Mats Brandt, vd på Hemnet i ett uttalande. 

Hur mycket affären är värd vill parterna inte säga. 

”Vi går inte ut med det. Men vi ska fortsätta driva bolaget som ett startupbolag”, säger Mattia Tosti, en av grundarna och vd på Qasa. 

Enligt Qasa förbereds en nylansering av bolagets tjänst tillsammans med Hemnet inför hösten 2015. Qasa startades 2014 med syftet att göra det enklare att hyra ut sin bostad i andra hand under längre perioder. Qasa är även garant för att hyresvärden får betalt och att hyresgästen inte blir lurad på sin deposition. 

”Att hyra ut i andra hand handlar lika mycket om att hitta rätt person som att få hjälp med alltifrån hyreskontrakt till försäkring och garanterade hyresbetalningar. Tanken med Qasa är att man ska känna sig trygg till hundra procent – från början till slutet av uthyrningen”, förklarar Mattia Tosti. 

Hemnet är Sveriges ledande bostadssajt med 2,6 miljoner unika besökare i veckan. Just nu är Hemnet inblandat i en segdragen budgivningsprocess. Den norska mediekoncernen Schibsted har erbjudit 1,5 miljarder kronor för bolaget, men sista ordet är ännu inte sagt. Enligt uppgift är även mediekoncernen Bonnier och riskkapitalbolaget Nordic Capital inblandande i budprocessen.  

Hemnet ägs av Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet, Fastighetsmäklarförbundet och Svensk Fastighetsförmedling.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer