Hoppa till innehållet

Hennes mobiluppstickare vill konkurrera med de stora operatörerna

Martina Klingvall lämnade rollen som säljchef för Telenors småföretagartjänster. Nu startar hon en egen mobiloperatör och backas med 14 miljoner i riskkapital.  

Martina Klingvall är vd och grundare av Telness. Foto: pressbild
Martina Klingvall är vd och grundare av Telness. Foto: pressbildFoto: pressbild

Telekomjättar som Telenor, Telia, Tele2 och Tre dominerar den svenska operatörsmarknaden. Men när det kommer till telefonlösningar för småföretag finns det en tom nisch. Det menar, Martina Klingvall, tidigare säljchef på Telenor, som nu lanserar mobiloperatör Telness (NTL), riktad mot just småföretagare. 

Inför lanseringen har Telness tagit in 14 miljoner kronor. De flesta investerarna har en bakgrund från private equity, telekom eller som entreprenörer. Bland investerarna finns Andreas Bernström, tidigare vd för Rebtel (NTL) och medgrundare av Sinch (NTL), Viveka Ekberg, styrelseproffs och tidigare vd för PP Pension, samt investeringsbolaget JCE Investments.

”Vi har försökt vara noga med att ta in smarta pengar. Och det har varit ett högt investerarintresse. Vi är övertecknade flera gånger om och till slut blev vi tvungna att tacka nej till mer kapital”, säger Martina Klingvall. 

Martina Klingvall hade arbetat för Telenor i sex år när hon tog beslutat att lämna storbolaget för att starta eget.

Läs även: En mobil skapar 86 kg avfall: ”Uppgradera istället för att köpa”

”Vi använder Telias nät men sen har vi byggt en egen plattform. Vi blir som internetbanken för bankvärlden fast det här är för telekom”, säger Martina Klingvall.

”Jag har länge sett ett behov att förbättra tjänsten för småföretagarna. Och även om jag tyckte att någon skulle göra det så kändes det som ett stort steg att göra det på egen hand. Men när jag insåg att jag kunde göra det så var det fullt flås”, säger hon.

Läs även: Analys: Tesla är för elbilar vad Apple varit för mobiler

Telness är inte den första uppstickaren bland mobiloperatörer. Tidigare har bland annat Hallon och Vimla dykt upp som digitala alternativ för privatpersoner. Däremot har båda startats av stora telekombolag.

Bolaget har ännu inte gjort någon marknadsföring, förutom ett par privata statusrapporter på Facebook och Linkedin. Det har däremot gett resultat.

”Vi har snart 400 bolag som har skrivit upp sig. Helt galet roligt med tanke på att vi inte har marknadsfört tjänsten alls”, säger Martina Klingvall.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera