Annons

Hennes app Washaway tar in kapital: ”Kan ersätta tvättpasset”

Washaway är en appbaserad tjänst som erbjuder tvätt och kemtvätt med hemleverans. Linn Markryd (till vänster) är vd och medgrundare.
Washaway är en appbaserad tjänst som erbjuder tvätt och kemtvätt med hemleverans. Linn Markryd (till vänster) är vd och medgrundare. Foto: Press
Tidigare Spotify- och Klarna-profiler investerar i appbaserade tvättjänsten Washaway.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nytt tvättprogram för Washaway, en digital tvättstuga som tar in 3 miljoner kronor i kapital.

Bland investerarna finns de fyra Spotify-veteranerna Tom Noble, Andres Sehr, Hatem Fassatoui och Jonas Axelsson samt affärsängeln Louise Samet, tidigare på Klarna. 

Washaways koncept är enkelt. Genom bolagets app bokar kunden hemleverans av tvätt, kemtvätt samt skomakeri, lagning och skrädderi. 

Tvätten hanteras i bolagets eget tvätteri och priserna varierar från 25 kronor för en skjorta till 490 kronor för ett duntäcke.

Idén kom från en av Washaways medgrundare, Jakob Markryd, som upptäckte en befintlig tvättjänst när han var i San Francisco.

”Vi märkte att människor kan ersätta det traditionella veckovisa tvättpasset med roligare sysselsättningar”, förklarar Linn Markryd, Washaways vd och medgrundare.

Pengarna ska räcka i ungefär ett år och ska bland annat gå till att anställa personal när bolaget skalar upp sin verksamhet.

Bolaget är i nuläget verksamt i Stockholms innerstad samt förorter som Solna, Bromma, Nacka och Sundbyberg. Washaway ska enligt bolaget ha använts av 2.000 personer.

Washaway vill expandera sin verksamhet i andra regioner i Sverige, såsom Göteborg och Skåne. 

Liknande tjänster finns i flera europeiska länder. Två exempel är Zipjet i London och Jonny Fresh i tysktalande länder.

Washaway grundades 2017 av Lovisa Nordberg, Jakob Markryd och Joakim Aronsson. Senare anslöt Linn Markryd till grundarkretsen.

Förra året var bolaget bland de fyra utvalda företagen för att delta i Di Digitals pitchtävling Female Founders.

Läs mer: De gör upp om segern på Female Founders

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer