Annons

Hennes Beleco vill få svenskarna att ”streama” möbler

Marie Rudenstam, vd och medgrundare Beleco
Marie Rudenstam, vd och medgrundare Beleco
Beleco vill att vi ska hyra möbler istället för att köpa. Nu tar namnkunniga investerare plats i styrelsen. "Vi har fått ett extremt bra kompetenstillskott", säger Marie Rudenstam, vd på Beleco.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Designtech-företaget Beleco har avslutat en första såddrunda på 1,6 miljoner kronor.

Bland investerarna finns Anders Göransson på Soläng Invest (NTL), Anna Ljungbergh (NTL) på Propel Capital, Simon Josefsson (NTL) som tidigare investerat i It-säkerhetsbolaget Yubico och det före detta hockeyproffset Mattias Weinhandl (NTL).

Vi har fått ett extremt bra kompetenstillskott med de investerare som valt att gå in nu

Förutom att bidra med kapital så går flera av de namnkunniga investerarna in i Belecos styrelse. 

“Den första rundan är tänkt att ta oss till marknaden. Men vi har dessutom fått ett extremt bra kompetenstillskott i och med de investerare som valt att gå in nu i ett tidigt skede. Vi är väldigt nöjda”, säger Marie Rudenstam, VD och en av grundarna till Beleco.

Det finns potential för streamad inredning

Beleco kallar tjänsten “Design on demand”. För fem procent av möbelns pris per månad kan kunden hyra sina möbler istället för att köpa. Idén föddes när Marie Rudenstam skulle återlämna sin tjänstebil.

”Sex av tio svenskar väljer att slänga sina möbler när man tröttnat på dem. Att det dessutom sker 1,2 miljoner flyttar per år i Sverige visar på potentialen för streamad inredning”, säger Marie Rudenstam.

Läs mer: NHL-veteran investerar i svenskt hälsobolag

Som ett första steg kommer tjänsten vara tillgänglig för stockholmare. Men enligt Marie Rudenstam är affärsmodellen lätt att skala upp tack vare sin enkelhet och att företaget inte sitter på stora lager. Redan inom några år räknar företaget med en europeisk expansion.

I februari 2018 planerar företaget att avsluta en andra investeringsrunda.

“Det blir en större runda. Totalt kommer vi att ta in fem miljoner kronor i den andra rundan”, säger Marie Rudenstam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer