Annons

Hennes bildapp för förskolor tar in Sophia Bendz som delägare

Fredrika Bernadotte (tv) är medgrundare till Prion, förskoleappen som har Atomicos Sophia Bendz i ägarkretsen.
Fredrika Bernadotte (tv) är medgrundare till Prion, förskoleappen som har Atomicos Sophia Bendz i ägarkretsen. Foto: Press/Patrik Olsson
Appen Prion har redan några av Sveriges tyngsta tech-namn på ägarlistan. Nu ansluter sig även Sophia Bendz.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Redan i fjol mottog förskoleappen Prion drygt 2 miljoner kronor i externt kapital. Pengarna kom från en stjärntung skara investerare, däribland King-grundaren Sebastian Knutsson (NTL) och Skype-grundaren Niklas Zennström (NTL).

Prion höll dock tyst och fokuserade på att utveckla sin app, en bildcentrerad app där användarna kan kommunicera i slutna grupper. Ett tiotal förskolor har sedan i fjol varit med och testat produkten.

”Investeringen skedde redan förra året. Vi har valt att fokusera på att utveckla produkten”‚ säger Fredrika Bernadotte, som har grundat Prion ihop med Tobias Brander.

Jag gillar Prions fokus på att göra det enkelt för förskolor att involvera föräldrar

Nu framkommer det att även Spotify-veteranen Sophia Bendz (NTL), i dag entrepreneur in residence på Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico, står på ägarlistan.

”Prion känns väldigt spännande och jag ser behovet att dela bilder med integritet, inom familjen och speciellt som förälder till två små barn. Jag gillar Prions fokus på att göra det enkelt för förskolor att involvera föräldrar i verksamheten”, säger Sophia Bendz.

Läs mer: Hennes förskoleapp lockar Sveriges tyngsta investerare 

Hittills har Prion tagit in 2,4 miljoner kronor i kapital. Efter sommaren hoppas bolaget att appen ska nå fler förskolor.

”De har hittills gått till att utveckla produkten. Fortsätta göra samtidigt som vi skiftar fokus till att nå ut och växa och nå till fler förskolor. Det är det viktigaste vi har att göra under det här året”, säger Fredrika Bernadotte.

Varför ska föräldrar och förskolor använda sig av er app och inte privata grupper på Facebook?

”Förskolor använder sig i viss utsträckning av privata grupper på Facebook i dag i brist på ett bättre alternativ. Men de är inte gjorda för det ändamålet. I Prion kan man styra vilka föräldrar som ska se ett visst inlägg och även ha en personlig dokumentation per barn. Det är den stora skillnaden. Man kan kommunicera mycket mer riktat. Därutöver behåller man även äganderättigheterna till bilderna."

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer