Annons

Hennes bolag ska göra det kul att leva klimatsmart

Monika Martinsson är en av Deeds fyra grundare.
Monika Martinsson är en av Deeds fyra grundare. Foto: Jonas Leijonhufvud
En app som utmanar användarna att minska sitt klimatavtryck. Så kan man beskriva plattformen som utvecklas av Deeds, ett av bolagen som medverkar på #GoogleOpenMic under Almedalsveckan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På sätt och vis var det finanskrisen 2008 som gav upphov till Deeds. Då jobbade bolagets samtliga fyra grundare i finansvärlden.

”Vi började se branschen med nya ögon. Sättet som man lekte med pengar kändes plötsligt rätt ohållbart i längden”, säger Monika Martinsson, medgrundare och CTO.

Deeds, som tidigare gick under namnet SDG12 (NTL), vill tackla klimatfrågan genom att bryta ner den till vardagliga handlingar.

Bolagets utvecklar en digital plattform som ska kunna hålla koll på användarens klimatavtryck och uppmuntra en mer hållbar livsstil, som att välja tågresor före flyg.

Det ligger mycket skuld och skam när man pratar om miljö och konsumtion. Det vill vi ta bort

Bolagets idé har övertygat flera affärsänglar som nyligen investerade 2,3 miljoner kronor i Deeds.

”Vi lever i ett konsumtionssamhälle och det är också i konsumtionen som vi som privatpersoner har mest makt att göra skillnad. Samtidigt ligger det mycket skuld och skam när man pratar om miljö och konsumtion. Det vill vi ta bort och i stället göra det roligt att bli mer klimatsmart”, säger Monika Martinsson.

Läs mer: Så vill Signal Signal kvantifiera det vi pratar om

Under Almedalsveckan medverkar Deeds på #GoogleOpenMic, ett samarbete mellan Google, Di Digital och designbyrån Doberman.

#GoogleOpenMic äger rum i Googles lokaler på Hästgatan 1 i Visby onsdagen den 5 juli, 9–17.

Läs mer: Så hittar du Di Digital i AlmedalenFoto: Jesper Frisk

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer