Annons

Hennes förskoleapp lockar Sveriges tyngsta investerare

Fredrika Bernadotte och Tobias Brander har grundat Prion.
Fredrika Bernadotte och Tobias Brander har grundat Prion. Foto: Oscar Lundgren
Bilddelningsappen Prion skapades för att möta föräldrars krav på integritet i sociala medier. Nu tar grundarna sikte på förskolevärlden, med några av Sveriges tyngsta investerare i ryggen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Att dela bilder på barn i sociala medier har blivit en knivig fråga bland svenska föräldrar. Hur mycket ska man dela med sig av och med vem? Det är frågor många ställer sig.

Fredrika Bernadotte och hennes medgrundare Tobias Brander ville hitta en lösning på problemet och så föddes Prion, en app som låter användare dela bilder i mindre grupper.

”Vårt fokus har varit att skapa en lösning som möjliggör privat bilddelning och kommunikation med integritet som central del. Vi vill göra det smidigt att dela rätt innehåll med rätt personer”, säger Prions vd Fredrika Bernadotte.

Trots att Prion (NTL) ännu inte lanserats på bred front har bolaget lockat till sig en rad namnkunniga investerare. De som valt att satsa på appen är Skypegrundaren Niklas Zennström, King-grundaren Sebastian Knutsson och paret Nina och Sebastian Siemiatkowski.

Läs mer: Här är techstjärnornas hemliga investering 

Inledningsvis var siktet inställt på barnfamiljer som ville dela bilder med släkt och vänner. Men det tog inte lång tid förrän grundarna fick upp ögonen för behovet av kommunikationsverktyg inom förskolan. 

I dag använder allt fler förskolor sig av allt från privata bloggar till slutna Facebook- och Instagramkonton för att låta föräldrarna ta del av verksamheten.  Men det är inte problemfritt.

Suget är stort från förskolan efter mer anpassade lösningar.

”Vi är ett alternativ till de existerande nätverken. Med Prion behåller du ägandet och kontrollen över bilderna. Det går att dela inlägg bara till vissa barns föräldrar eller hela avdelningen. Det är både tryggare rent rättighetsmässigt och mer personligt”, säger Fredrika Bernadotte.

Läs mer: De ska lära svenska lärare att programmera 

Och suget är stort från förskolan efter mer anpassade lösningar.

Många förskolor är fortfarande beroende av system baserade på papper och pärmar.

”Just nu är trycket högt på digitalisering inom förskolan. Många förskolor är fortfarande beroende av system baserade på papper och pärmar och förskolechefer är ute och söker efter bra digitala lösningar som avlastar personalen istället för att öka arbetsbördan”, säger hon.

Prions app har även utrustats med en barnfunktion, som låter barnen blir delaktiga i att dokumentera verksamheten på förskolan.

Bolagets största kund i dag är Skurups kommun. Tjänsten gratis och bolagets fokus ligger just nu på att få fler förskolor att ansluta sig till tjänsten.

Läs mer: VR-stjärnan och forskarnas spel ska lära barn förstå hjärnan 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer