Hoppa till innehållet

Hennes gravidapp lanseras i Sverige

Bonnie Roupés graviditetsapp har redan fått över en miljon användare i Kina. Nu lanseras den i Sverige i samarbete med försäkringsbolaget If. 

Bonnie Roupé är grundare av gravidappen Bonzun som nu lanseras i Sverige.
Bonnie Roupé är grundare av gravidappen Bonzun som nu lanseras i Sverige.Foto: Jesper Frisk
Bonnie Roupé är grundare av gravidappen Bonzun som nu lanseras i Sverige.
Bonnie Roupé är grundare av gravidappen Bonzun som nu lanseras i Sverige.Foto: Jesper Frisk

Gravidetetsappen Bonzun, med huvudkontor i Shanghai, har fått luft under vingarna i Kina med över 1,9 miljoner nedladdningar sedan lanseringen 2013. Appen, som fungerar som en virtuell barnmorska, kommer nu till Sverige under namnet ”Min Graviditet”. 

”En graviditet är väldigt normalt för mänskligheten, men för en individ är ingenting normalt. De flesta frågor som gravida har dyker upp när barn- och mödravårdscentralerna har stängt. Den här appen kan hjälpa till att svara på alla frågor 24 timmar om dygnet så att man slipper åka till akuten i onödan men kan även fånga upp olika varningssignaler”, säger grundaren Bonnie Roupé.

Appen, som är framtagen i samarbete med Karolinska institutet och Svenska barnmorskeförbundet, följer den gravida från första veckorna fram till tiden efter förlossningen och ger information om vilka förändringar man som gravid kan förvänta sig vecka för vecka. 

”Under de senaste 300 åren har man löst det här problemet i Sverige genom att göra regelbundna besök hos en barnmorska, men jag tycker att det är ett omodernt sätt att se på vården. Som orolig vill man ha reda på saker på en gång och inte bli hänvisad till mödravårdscentralernas öppettider”, säger Bonnie Roupé.

Från Bonzuns svenska app "Min Graviditet".
Från Bonzuns svenska app "Min Graviditet".

Läs även: Startupgrundaren Bonnie Roupé: Vi kvinnor granskas hårdare 

Appen som redan finns på engelska och kinesiska har under fredagen släppts på svenska i Appstore. Trots att Bonzun fram till nu enbart har marknadsförts i Kina har den i dag användare i 79 länder. Att lanseringen i Sverige har dröjt beror till stor del på att utvecklingen av den har tagit tid.

”Jag tycker inte appen har varit redo förrän nu. Men nu har vi kunnat se på användandet av den engelska appen att den används på samma sätt överallt. Så nu vet vi att den är skalbar och nu kommer vi att satsa i Sverige”, säger hon.

Bonnie Roupé, som sedan 2010 har flängt fram och tillbaka mellan Sverige och Kina, har inför lanseringen i hemlandet påbörjat ett strategiskt samarbete med försäkringsbolaget If för att sälja deras gravid- och barnförsäkringar via appen. 

”Vi är duktigare på att försäkra våra saker än oss själva i Sverige. Just gravida är en intressant målgrupp eftersom man gör väldigt många försäkringsköp under den tiden”, säger hon.

Även i Kina har Bonzun samarbeten med försäkringsbolag men inte på samma sätt som samarbetet med If. Tanken är att optimera köpprocessen i den svenska appen och sedan ta den modellen och lansera den i andra länder, enligt Bonnie Roupé.

Läs även: Hennes kinesiska gravidapp vill ta in 100 miljoner kronor 

För ett år sedan var planen för Bonzun att ta in 100 miljoner kronor i riskkapital. Men med avtal med försäkringsbolag, som If, kan startupbolaget möjligtvis klara sig utan den typen av investering. 

”Istället för att ta in riskkapital har jag lierat mig med If. Jag är inte säker på att riskkapital är lösningen på allt. Att skapa bra partnerskap kan just nu vara ett bättre sätt för mig att bygga värde i bolaget”, säger Bonnie Roupé.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera