Annons

Hennes plattform gör det enklare att testa demenspatienter – tar in 7,5 miljoner

Mindmores vd och medgrundare Sara Wallén tillsammans med bolagets plattform.
Mindmores vd och medgrundare Sara Wallén tillsammans med bolagets plattform. Foto: Press.
Det svenska startupbolaget Mindmore vill göra det enklare för sjukvården att testa patienter mot demens och depression. Nu tar bolaget in kapital för att börja sälja sin digitala plattform på marknaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mindmore utvecklar en digital plattform för kognitiv testning vid utredning av demens, depression och utmattningssyndrom.

Nu tar bolaget in totalt 7,5 miljoner kronor i en kapitalrunda. Bland investerarna finns statliga Almi Invest, Sting och flera privata investerare, till exempel börsbolaget Elektas grundare Laurent Leksell genom en stiftelse.

Pengarna från emissionen ska gå till vidareutveckling av tjänsten, marknadsintroduktion och försäljning. 

Mindmore grundades 2017 av Martin Löfbom, Fredrik Wetterhall och Sara Wallén, som också är vd på företaget, men har hittills inte uppvisat någon omsättning.

Bolagets plattform mäter patientens kognitiva förmågor genom att bland annat testa minne, språk, exekutiva funktioner och reaktionssnabbhet. Resultaten används som underlag vid utredningar av bland annat demens och utmattningssyndrom.  

Mindmore har digitaliserat redan etablerade testerna på sin plattform, som är CE-märkt i Europa, och de kan utföras på en surfplatta. Målsättningen är att därigenom kunna testa fler patienter, frigöra resurser från sjukvården och minska tidskrävande administration för vårdpersonal.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer